Держава дасть по 100 тисяч на «сподівання»

2295 0

Ми у соцмережах:

Держава дасть по 100 тисяч на «сподівання»

Вісім рад області виграли понад 1,3 мільйона гривень на ремонт доріг, альтернативне опалення, рослинництво без «хімії» та на втілення в життя інших актуальних для району, міста і села ідей. Гроші (якщо вони будуть в держбюджеті) потечуть на Рівненщину завдяки перемозі восьми місцевих проектів у Всеукраїнському конкурсі проектів та програм розвитку місцевого самоврядування.

Так, невдовзі у селі Шпанів Рівненського району нарешті доведуть до ладу найкоротшу до Рівного «дорогу життя» (так громада назвала свій проект), що пролягає через село Малий Олексин. — Половину дороги, а це 400 метрів, ми відремонтували ще минулого року за власні гроші, - розповідає сільський голова Шпанівської сільради Галина Юкіш. - В 2010-му продовжимо ремонт за допомогою отриманих 100 тисяч гривень від держави. Також 80 тисяч передбачаємо з сільського бюджету. Зробимо дорогу з твердим покриттям з використанням бітуму. Відремонтують і кілометр дороги однієї з вулиць села Бабин Гощанського району. Їхній проект із символічною назвою «Шлях до сподівань» також виявився серед переможців. А от у Млинівському районі вирішили дати бій хімічним домішкам у сільському господарстві. За 188 тисяч гривень з державного та 70 тисяч гривень з районного бюджетів на місцевих полях вирощуватимуть екологічно чисті зернові та розводити свійських тварин без використання жодної хімії у харчуванні. — Ми співпрацюємо з Житомирським національним агроекологічним університетом, який проводитиме дослідження наших грунтів, — розповідає голова Кораблищенської сільської ради Роман Поліщук. — Визначимо експериментальні ділянки, на яких висаджуватимемо в першу чергу зернові. Проект стосується і розведення тварин винятково на основі харчування натуральними інгредієнтами. Найбільше грошей від держави дістанеться Костопільській райраді — 500 тисяч гривень. Додавши до яких з районного бюджету ще 200 тисяч, чиновники збираються провести, на їхню думку, найголовніше — високошвидкісний Інтернет для зв’язку між районними та державними органами влади. Обіцяють долучити до Інтернет-послуг і жителів сіл.

Денис БУЛГАК.

Довідка «РВ» Загальна кількість проектів-переможців конкурсу — 115, на реалізацію яких в державному бюджеті наступного року буде передбачено 25 млн. грн. Рівненщина отримає 1 млн. 377 тис. грн. — Володимирецька селищна рада (89 тис. грн), Малівська сільська рада Демидівського району (100 тис. грн.), Шпанівська сільська рада Рівненського району (100 тис. грн.), Демидівська селищна рада (100 тис. грн.), Бабинська сільська рада Гощанського району (100 тис. грн.), Млинівська районна рада (188 тис. грн.), Дубенська міська рада (200 тис. грн), Костопільська районна рада (500 тис. грн.)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також