Держава компенсувала майже 5 мільйонів гривень за кредитами

671 0

Ми у соцмережах:

Держава компенсувала майже 5 мільйонів гривень за кредитами

41 суб’єктів господарювання агропромислового комплексу області отримали 4,9 млн грн компенсаційних виплат за фактично сплачені відсотки за користування кредитами за січень-липень.

Департаменті агропромислового розвитку Рівненської ОД повідомляє: відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для фінансової підтримки заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 300 із змінами, компенсація надається позичальникам за нараховані і сплачені у поточному році відсотки за користування кредитами у розмірі 1,5 облікової ставки Національного банку, що діє на дату нарахування відсотків, але не вище розмірів, передбачених кредитними договорами, зменшених на 5 відсоткових пунктів.

Учасниками програми «Фінансова підтримка заходів в агропромисловому комплексі шляхом здешевлення кредитів» є суб’єкти господарювання агропромислового комплексу, які займаються усіма видами сільськогосподарської діяльності.

Компенсація позичальникам надається через уповноважений банк, що підписав з Мінекономіки Меморандум про загальні засади співробітництва.

Сільськогосподарським товаровиробникам, які залучили кредити, для отримання компенсації необхідно звертатись до уповноваженого банку. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також