Держава має терміново перерахувати субвенції в місцеві бюджети для фінансування Нової української школи”, - заява партії «УДАР Віталія Кличка»

574 0

Ми у соцмережах:

Держава має терміново перерахувати субвенції в місцеві бюджети для фінансування Нової української школи”, - заява партії «УДАР Віталія Кличка»

Субвенція на державну програму «Нова українська школа» у розмірі 1,4 мільярда гривень досі не потрапила до місцевих бюджетів. Нагадаємо, рішення про виділення такої суми було затверджене Урядом у травні 2020 року.

Міністерство фінансів України досі не надіслало Держказначейству бюджетний розпис субвенції. А без бюджетного розпису казначейство не може перерахувати кошти обласним бюджетам.

«Загроза полягає в тому, що діти не зможуть вчасно, у вересні, сісти за шкільні парти», - прокоментував Валентин Демчук, лідер Рівненського «УДАРу», - «Недофінансування програми може просто згорнути реформу. Наші діти втрачають шанс на якісну освіту».

Кошти з освітньої субвенції мають бути витрачені на придбання:

♦ засобів навчання і комп’ютерного та мультимедійного обладнання

♦ меблів для початкової школи

♦ навчально-методичної та навчальної літератури

♦ зошитів з друкованою основою, їхніх електронних версій з аудіосупроводом для пілотних шкіл.

Свого часу «УДАР» брав активну участь в розробці та впровадженні реформи шкільної освіти. «Нова українська школа» є шансом на якісне перетворення української шкільної освіти – вважають в «УДАРі».

«Субвенція на освіту – це не витрати, а інвестиція в майбутнє сильної України», - прокоментувала Вероніка Єремейчук, представниця «УДАРу» у Рокитному, освітянка з п’ятирічним стажем роботи вчительки, - «Вірю, що система освіти має бути побудована на кращих світових зразках, має враховувати українську унікальність. Реформована освіта зараз під загрозою».


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також