Державі повернуть стіни радіозаводу?

1592 0

Ми у соцмережах:

Державі повернуть стіни радіозаводу?

Радіозавод, проданий десять років тому, намагаються повернути державі. Через суд. У 2015 році вдалося повернути 50%+1 акцію радіозаводу. Але виявилось, що це дозволяє володіти лише двома старими верстатами, бо все майно було продано приватному підприємству «Інтерекопласт».

Радіозавод Фонд держмайна уже довів у суді, що збори акціонерів ПАТ «Рівненський радіотехнічний завод» про ліквідацію підприємства були фіктивними. Також суд визнав недійсним договір купівлі-продажу майна підприємства. У вівторок, 13 червня, в апеляційному суді чиновники ще раз підтвердили, що зборів акціонерів насправді не було. Тепер чекають на апеляцію про анулювання договору купівлі-продажу та на дві касації. Лише після цього буде подано позов про повернення майна підприємства державі. Кирило Бережний, начальник Фонду держмайна на Рівненщині:

— У разі успіху в усіх судових інстанціях за приблизними підрахунками процес передачі майна радіозаводу у власність держави займе чотири місяці. Судовий збір складе приблизно 260 тисяч гривень, які компенсує держава. Якщо говорити про цілісність майна радіозаводу, то зараз це недержавний об'єкт недержавної форми власності. Станом на вересень 2007 року радіозавод був оцінений у 25 мільйонів гривень. Після інвентаризації усі збитки ми нарахуємо приватній структурі, але чи будуть вони стягнуті — це інше питання.
Олена Ізотова, колишня працівниця радіозаводу:
— Для того, аби об'єктивно оцінити стан майна та споруди, потрібна не інвентаризація, а оцінка. Її можуть зробити лише фахові спеціалісти. Бо зараз відомо лише, що є стіни, але скільки металу та обладнання в цехах вирізали, скільки воно коштувало — ніхто сказати не може.
Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також