Державні закупівлі – “тиха гавань” для бізнесу

570 0

Ми у соцмережах:

Державні закупівлі – “тиха гавань” для бізнесу

Періоди економічної нестабільності завжди стають випробуванням для підприємців. Втримати необхідний рівень прибутковості, не втратити клієнтів, персонал... Та ще й податки при цьому необхідно своєчасно сплачувати. Одним словом - справжній шторм.

Можливо існує якась “тиха гавань” для бізнесу, в якій можна спокійно перечекати економічну кризу та втриматися на плаву?

Державні закупівлі - один із найбільших ринків збуту. Це альтернативний канал продажів, який може стати для багатьох компаній тією самою “тихою гаванню”. Адже навіть в період економічного спаду держава закуповує продукти харчування, канцелярію, сільськогосподарські товари, будівельні послуги та ще безліч різноманітних товарів, робіт, послуг.

У той час, як на інших ринках збуту можуть спостерігатися драматичні падіння, в державних закупівлях якщо не повний штиль, то у всякому разі точно спокійніше.

Основні переваги ринку державних закупівель для бізнесу

По-перше, вам не потрібно витрачати гроші на рекламу. Багато компаній виділяють чималі кошти на залучення нових клієнтів та інші маркетингові заходи. В електронній системі публічних закупівель мінімальний тариф для участі у тендері Прозоро складає всього 17 гривень.

По-друге, стабільність. Ринок державних закупівель менш чутливий до економічних криз, ніж традиційні канали збуту. Так, його обсяг теж може зменшуватися, але не так, як на інших ринках.

По-третє, можливість захистити свої права. З прийняттям нового Закону України “Про публічні закупівлі” підприємцям стало значно простіше це робити. Завдяки такому механізму оскаржено вже 216 торгів та задоволено 194 скарги. Крім того, кошти за задоволену скаргу повертаються підприємцям.

По-четверте, можливість вибрати закупівлі надійного замовника. Торговельний майданчик Zakupki.Prom надає ексклюзивну можливість своїм користувачам подивитись рейтинг того чи іншого замовника, почитати та залишити відгук. Це допоможе прийняти більш аргументоване та ефективне рішення.

По-п’яте, відкритість та прозорість інформації. Завдяки інструментам аналітики ви можете, наприклад, знайти для себе ті закупівлі, у яких очікується найнижча конкуренція. А отже шансів на перемогу буде значно більше.

Крім того, на основі відкритої інформації можна проаналізувати, за що замовник, з яким ви хочете працювати, у минулому дискваліфікував інших постачальників. Взявши до уваги чужі помилки, ви будете почувати себе більш впевнено.

Таким чином, державні закупівлі - це можливість збільшити прибуток та знизити ризик в періоди економічної нестабільності. Цей канал продажу має певні переваги, але варто пам’ятати, що для успішної роботи із закупівлями треба бути готовими отримувати нові знання та навички. Бажаємо успіхів!


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також