Держдума — без закордонних відпусток через рівненських прокурорів

1938 0

Ми у соцмережах:

Держдума — без закордонних відпусток через рівненських прокурорів

Рівненські прокурори звинувачують російських депутатів в умисних діях, які спрямовані проти цілісності України.

Йдеться про два голосування у Держдумі Росії — 15 та 22 лютого. Перше — на підтримку звернення до президента Росії про визнання тимчасово окупованих територій України в Луганській та Донецькій області незалежними. Друге голосування полягало у підписанні зі створеними Росією на окупованій території України незаконними республіками «ЛНР» та «ДНР» договорів про дружбу та військову підтримку. Саме після цих голосувань російські війська почали окупацію України.

Суд уже видав дозвіл на проведення досудового розслідування. Усіх 56 депутатів РФ оголошено в міжнародний розшук. Тепер для них закритий відпочинок на європейських курортах.

Оксана Жужельська, речниця прокуратури Рівненщини:

— У звичайний час цим кримінальним провадженням займався б Офіс генерального прокурора. Однак зараз є дуже великий обсяг справ. Тому Офіс генерального прокурора делегував це кримінальне провадження в нашу область. Зараз триває розслідування у справі. Насправді усі докази злочину знаходяться у відкритому доступі. Адже рішення Державної Думи Росії були офіційно оприлюднені. Відповідно до чинного законодавства, суд дав дозвіл на проведення спеціального досудового розслідування. Це передбачає обрання запобіжного заходу підозрюваним. Їх уже оголосили в міжнародний розшук. Якщо хтось із цих підозрюваних приїде у дружні до України країни, то його буде затримано.

Російських депутатів звинувачують за ч.3 статті 110 ККУ «Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України». Їм загрожує позбавлення волі на строк від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Це уже не перша справа, яку прокуратура Рівненщини веде проти посадових осіб у Росії. До цього була оголошена підозра командувачу 11-ї армії військово-повітряних сил РФ Володимиру Кравченку. За даними розвідки, саме він віддав наказ про ракетний удар по нафтобазі підприємства «Дубнонафтопродукт». Внаслідок ракетного удару загорілися 24 цистерни з нафтопродуктами. Загальна сума збитків становить 10 млн грн.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також