Десантник з Рівного загинув на Луганщині

1950 0

Ми у соцмережах:

Десантник з Рівного загинув на Луганщині

28 лютого 30-річний солдат Сергій Юрчило загинув під час виконання бойового завдання від отриманих поранень внаслідок ворожого танкового обстрілу поблизу Кремінної Луганської області. Прощання із Героєм відбудеться завтра, 11 березня, о 10:00 на майдані Незалежності. Поховають його на кладовищі Нове.

Справжній цвіт нації забирає у нас клята війна... Молоді, щирі, добрі, з величезним серцем гинуть від рук рашиських окупантів. На жаль, ворог забрав життя і рівнянин Сергій Юрчило, який попри відсутність військового досвіду став боронити рідних...

Сергій Юрчило народився у Рівному. Навчався у 24, а згодом 20 місцевій школі. За тим здобував професію інженера контрольно-вимірювальних приладів у 10 училищі.

- Син працював на нетканці, на АЗОТі, експедитором... А потім вимушений був їхати на роботу за кордон. У грудні 2021 року, Сергій повернувся в Україну, бо вже було розуміння, що війни не минути... Проте роботи знову ж не було, наші хлопці виявилися потрібні тільки в армії, - розповідає мама Героя Ірина.

Влітку 2022 року Сергія мобілізували. Військового та жодного армійського досвіду у нього не було. Тож спершу чекали навчання, у тому числі в Британії.

- Він не розповідав, де він саме знаходиться. Адже не можна було. Врешті, ми навчилися говорити на своїй мові, аби і розповісти те, що хочеш, і ніхто крім нас не зрозумів би, - продовжує мама Героя.

Сергій служив старшим стрільцем десантно-штурмового взводу. Користувався повагою та авторитетом серед побратимів, намагався зрозуміти та підтримати кожного. Добрий, розумний, люблячий син, який надзвичайно цінував сім'ю:

- Він завжди мені говорив, кожного разу повторював "Мам, я тебе дуже люблю і цілую. Обіймаю міцно". І я йому теж говорила це щоразу, - пригадує Ірина.

 За повідомленням міського голови Рівного Олександра Третяка.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також