Десять вулиць у Рівному перейменовують

1262 1

Ми у соцмережах:

Десять вулиць у Рівному перейменовують

У Рівному знову взялися за зміну назв вулиць. Цього разу — на прохання архітекторів. Адже в місті є близько десятка вуличних назв, які кожен вживає на свій лад. І не тільки в розмовах, а й в офіційних документах.

Василь Мельник, заступник начальника міського управління містобудування та архітектури:

— Назви вулиць приймалися у різний період. Зараз же потрібно усе привести до норми. Адже бували випадки, коли людина хотіла будуватися, зверталася до нас, аби отримати містобудівні умови та обмеження, а ми не могли знайти таку назву на карті. Іноді архітектори й самі плутаються, бо й у людських прописках по-різному написано. Першими зміни торкнулися вулиці Ровенської, яка знаходиться у районі «Мототреку». Тепер її правильно буде називати Рівненською.

Щодо інших змін, то їх планують затвердити на черговій сесії. Згідно із проектом рішення вулиця акад. Грушевського тепер буде Михайла Грушевського, ім.Б. Шведа — Бориса Шведа, О. Степановича — Олекси Степановича, ім.Гетьмана Мазепи — Гетьмана Мазепи, І. Підкови — Івана Підкови, М. Кривоноса — Максима Кривоноса, ім.Олександра Карпинського — Олександера Карпинського, князя Острозького — Василя Костянтина Острозького, полковника Тютюнника — Василя Тютюнника.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також