Десятий раз намагались дати хабара поліцейським

1390 0

Ми у соцмережах:

Десятий раз намагались дати хабара поліцейським

За минулу добу правоохоронці задокументували два факти пропозиції жителями Костополя та Сарненського району неправомірної вигоди поліцейським взамін на уникнення відповідальності за порушення ПДР.

У Сарнах екіпаж групи реагування патрульної поліції зупинив автомобіль «ВАЗ–2106», у якого не освітлювався номерний знак. Під час спілкування із 25-річним водієм з’ясувалося, що у нього відсутній і страховий поліс. Поліцейські ознайомили водія з обставинами правопорушення та почали складати адміністративні матеріали. Замість того, щоб надати поліцейським усі необхідні дані та дочекатися вручення копії протоколу, сарненчанин почав «домовлятися» з поліцейськими і залишив у службовому авто 100 гривень. Інспектори викликали слідчо-оперативну групу, яка зафіксувала факт неправомірної вигоди, вилучила кошти та відеозаписи з боді-камер.

А у Костополі на вулиці Степанській водій автомобіля «ГАЗ-2410» проїхав на червоний сигнал світлофора. За кермом автомобіля перебував 58-річний місцевий житель, який відразу розпочав домовлятися і передав поліцейським 500 гривень.

За обома фактами слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф, обмеження чи позбавлення волі строком до чотирьох років.

Відділ комунікації поліції Рівненської області повідомляє, що з початку року це вже десята спроба дати хабар поліцейським. У більшості випадків правопорушники таким чином намагаються уникнути адміністративної відповідальності за дрібні правопорушення. Попри те, що більшість екіпажів груп реагування патрульної поліції оснащені портативними терміналами, які дозволяють оплатити штраф на місці, а також можливість погасити стягнення он-лайн через особистий кабінет водія на сайті МВС, жителі області нехтують Законом та вчиняють корупційні злочини.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також