Десяткам будинків Рівного управителя призначили «з примусу»

1107 0

Ми у соцмережах:

Десяткам будинків Рівного управителя призначили «з примусу»

Майже 80 рівненських багатоквартирних будинків мають нового управителя. Це товариство «Чистота і порядок». У вівторок Рівненський міськвиконком на засіданні проголосував «за» результати конкурсу, на якому і визначали управителя. Віддали цьому товариству ті будинки, які до цього часу не спромоглись створити власне ОСББ або ж самотужки не визначили собі управителя.

Керівник УЖКГ Рівного Ярослав Сахнюк повідомив, що управління має укласти з цією компанією договір по кожному будинку. В той же час міський голова Володимир Хомко зауважив, що люди, якщо їм не подобається таке рішення влади, мають право зібратись, утворити ОСББ чи просто обрати іншу управлінську компанію.


Зазначимо, що з 1 травня 2020 року всі багатоповерхівки остаточно відійдуть від комунальної власності міської ради і не будуть на балансі ЖЕКів. Якщо раніше перелік послуг з утримання будинку мешканці обирали на власний розсуд, то за новим законом управитель у розрахунки повинен включити всі передбачені чинним законодавством послуги, а таких близько 15. Відмовитись від них власники квартир вже не зможуть. До прикладу, це травля гризунів, дезінфекція, прибирання горищ тощо. Натомість до зобов’язань управителя не входитиме проведення капітальних ремонтів будинків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також