Дезертири у Рівному хотіли відкупитись і звернулись... до волонтерки

617 0

Ми у соцмережах:

Дезертири у Рівному хотіли відкупитись і звернулись... до волонтерки

З військових частин на Рівненщині утекло четверо солдатів. Коли ж справами дезертирів зайнялися слідчі Державного бюро розслідувань, вирішили відкупитись. Звернулись до жінки, яка називала себе волонтеркою і запевняла, що нібито налагодила контакт зі слідчим ДБР.

Попросила про зустріч, щоб нібито передати слідчому документи, які підтверджують, що ці солдати перебувають на лікуванні. Однак при зустрічі замість документів запропонувала 12 тисяч доларів, щоб слідство забуло про дезертирів.

Але все пішло не так як планувалось. Слідчий грошей не взяв, а повідомив про те, що трапилося, своєму керівництву. Затримали «волонтерку» 30 липня під час спроби надання першої частини хабара в розмірі 8 тисяч доларів.

Слідство не розкриває особи жінки, проте на фотографіях з місця затримання видно, що вона одягалася у військову форму, а замість погонів у неї видніється великий напис «волонтер».

Катерина Герасимчук, речниця Теруправління ДБР у м. Хмельницькому:

— Ця справа стосується чинних військових, які самовільно залишили свої місця служби. Тобто втекли з військових частин. Для того, щоб проти них закрили кримінальні справи, ці чоловіки й пропонували гроші. Слідство володіє оперативною інформацією, що в планах жінки, яка намагалася відкупити дезертирів, було налагодити бізнес — допомагати ухилитися від служби завдяки підробці медичних документів.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також