Діагностика та лікування застули та грипу

1359 0

Ми у соцмережах:

Діагностика та лікування застули та грипу

Застуда — це група симптомів, пов'язаних із запаленням слизової оболонки носа, глотки і придаткових пазух носа, викликане вірусною інфекцією. Захворювання викликають численні віруси (найчастіше так звані риновіруси). Грип — це хвороба гостра, викликана інфекцією дихальних шляхів вірусом грипу. Захворювання у людей викликають типи А і B вірусів грипу.

Застуда

Грип сезонний та пандемічний грип

Сезонний грип — захворювання, що виникає щорічно в період епідемії (з пізньої осені до ранньої весни), викликане типовими вірусами грипу, які виникають у людей. Під час пандемій число хворих в кілька разів більше, ніж за звичайної епідемії сезонного грипу.

Симптоми грипу та застуди

Застуда часто починаються 1-2 днями поганого самопочуття. Першою ознакою захворювання часто є біль у горлі, іноді захриплість голосу. Потім з'являється нежить, який в подальшому, як правило, є домінуючим симптомом застуди. У перші дні хвороби може виникнути невеликий жар (температура тіла, 37-38°C). У хворих на грип захворювання часто починається високою лихоманкою (до 40°C, особливо у дітей), яку супроводжує знесиленість, озноб, болі в голові і кашель. Нежить, як правило, мало присутня при грипу. Симптоми обох захворювань зберігаються зазвичай близько 7 днів.

Грип та застуда — відмінності

Клінічна картина грипу та застуди схожа, однак є кілька важливих відмінностей:
  • симптоми грипу частіше мають різкий початок, в той час як застуда зазвичай починається з 1-2 днів поганого самопочуття, частіше супроводжується високою температурою, ознобом, болями в м'язах. У хворих на грип, нежить, як правило, має меншу вираженість, а при простуді є домінуючим симптомом у хворих.

Шляхи зараження

Вірус передається:
  • крапельною інфекцією під час контакту з хворим, який, кашляючи або чихаючи. Розпилює її на дрібні краплі секрету дихальних шляхів, що містять вірус. Який попадає всередину до здорової людини через контакт з інфікованими предметами (деякі віруси можуть навіть протягом декількох годин виживати в навколишньому середовищі, наприклад, на предметах повсякденного використання).Зараження деякими штамами грипу може також відбутися в результаті тісного контакту (наприклад, дотик).

Профілактика

Уникайте людних місць в період загострення і часто мийте руки з милом (15-30 секунд) або з застосуванням дезінфікуючих засобів Коли все ж таки ви захворіли,потрібен спокій, постільний режим, вживання достатньої кількіості рідини (особливо при застуді, що супроводжується лихоманкою), наприклад, мінеральної негазованої води або чаю; не слід вживати газовані напої. І все ж таки, правильний діагнос вам поставить тільки лікар-терапевт.Звернувшись в медичний центр "Оксфорд Медікал Рівне", Ви отримаєте вчасну медичну допомогу,ефективне лікування та швидке одужання!
Доброзичливе та уважне ставлення персоналу, детальний розбір проблеми з Вашим здоров?ям залишать після візиту лише позитивні враження! Записуйтесь на прийом в зручний для Вас час, без очікування в чергах.
м.Рівне, вул. С.Петлюри,19 (біля Лялькового театру)
тел.+380 (362) 404050
моб. +38(067)8404050
http://rivne.oxford-med.com.ua/ua/
(Ліц. АЕ №638036 МОЗУ від 05.01.2015)


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також