Діагностувати інфаркт стає простіше

1118 0

Ми у соцмережах:

Діагностувати інфаркт стає простіше

Сучасні медичні практики дають змогу діагностувати інфаркт міокарда за лічені хвилини за допомогою спеціальних кардіоаналізаторів. Відтепер завдяки проекту Світового банку «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» ця технологія доступна й у районних лікарнях Рівненщини. Адже в рамках проекту було закуплено 19 нових аналізаторів-кардіомаркерів, які невдовзі запрацюють у міських та районних лікарнях області.

За словами керівника групи консультаційної підтримки проекту Сергія Рибачка, ці аналізатори дозволяють дуже швидко визначати, чи був інфаркт міокарда в пацієнта, а також дають змогу проводити низку інших аналізів.

— Раніше такі аналізатори було встановлено лише в обласній та Рівненській міській лікарні. Однак завдяки проекту ми змогли закупити обладнання й для кожної районної лікарні. Тож тепер пацієнтам з підозрою на інфаркт зможуть оперативно встановлювати діагноз, — прокоментував керівник групи консультаційної підтримки проекту.

Разом з цим Сергій Рибачок зазначає, що згідно з контрактом компанія-постачальник обладнання зобов’язана не лише поставити дані аналізатори до районних лікарень області, але й навчити лікарів працювати на них. Адже у більшості випадків районні фахівці не мають досвіду роботи з аналізаторами такого типу. Після завершення навчання усі прилади буде передано до районних лікарень області. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також