Діаметр коліс електросамоката: на що він впливає та який краще

2019 0

Ми у соцмережах:

Діаметр коліс електросамоката: на що він впливає та який краще

Електросамокати в Україні давно перестали бути чимось незвичайним та унікальним, перетворившись на звичний зручний транспортний засіб. На електросамокаті можна неквапливо прогулятися парком або швидко дістатися додому з роботи, без автомобільних заторів та проблем з паркуванням. А з початком дефіциту пального попит на них значно збільшився.

Різноманітність вибору

Особливо вражають електросамокати останнього покоління. Оцінити їхні переваги можна в каталозі сайту АЛЛО у Рівному, де представлена продукція провідних світових виробників. Легкі в управлінні та швидкі двоколісні помічники відрізняються маневреністю та відмінною прохідністю. Все це за умови правильного вибору моделі за безліччю параметрів, включаючи розмір коліс. Діаметр коліс електричного самоката – важливий параметр, який не слід ігнорувати.

На що впливає діаметр коліс

Розмір колеса впливає на декілька параметрів, основним із яких є прохідність транспортного засобу. Чим більший діаметр колеса – тим вища у самоката максимальна швидкість і комфортніше пересування на ньому, оскільки у високих коліс більша відстань до дорожнього полотна. За великого просвіту менше відчуваються нерівності дороги, краща керованість транспорту.

Впливає розмір колеса також на швидкість, яку самокат може розвинути. За більшого діаметра швидкість пропорційно зростає.

Розмір коліс та види самокатів

Діаметр коліс дитячих і дорослих самокатів відрізняється помітно:

♦ у дитячих моделей діаметр становить 100-145 мм;

♦ у дорослих – 180-500 мм.

Залежить діаметр колеса також від сфери застосування транспортного засобу:

♦ для рівних асфальтованих доріг оптимальним вважається діаметр 6 дюймів (до 140 мм);

♦ для нерівних міських доріг – до 8 дюймів (до 200 мм);

♦ для ґрунтових доріг і бездоріжжя – від 8 до 12 дюймів (від 200 до 300 мм).

Більші колеса встановлюють на нерозбірні моделі, оскільки складані самокати повинні бути легкими, а колеса з великим діаметром збільшують вагу. Різноманітність моделей дозволяє купити електричні самокати в Рівному для пересування дорогами будь-якої складності.

Який діаметр коліс краще для їзди на самокаті

Самокати з колесами невеликого діаметру важать небагато, що робить їх зручними для транспортування. Однак під час їзди потрісканим асфальтом або бруківкою власник відчуватиме сильну тряску. Крім того, в електросамокатів з колесами маленького діаметру низька посадка, через що вони чіпляють днищем сходи й невисокі бордюри.

Електросамокати з колесами великого діаметра маневреніші й легші в управлінні. Транспортні засоби з діаметром коліс 8-10 дюймів стійкі під час руху й мають гарний кліренс.

Фахівці рекомендують електричні самокати з пневматичними або перфорованими колесами. Вони допомагають підвісці згладжувати нерівності й забезпечують м'яку їзду. Моделі з колесами великого діаметра проходять повороти легко та м'яко.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також