Дієтолог радить їсти картоплю в кожушках з оселедцем

2247 0

Ми у соцмережах:

Дієтолог радить їсти картоплю в кожушках з оселедцем

Для правильного харчування не обов’язково їсти авокадо, лосось і насіння чіа. Наприклад, оселедець та відварена картопля є українськими суперфудами. Про користь цих продуктів розповіла на Facebook нутріціолог Оксана Скиталінська.

Експерт рекомендує брати зварену в кожушках картоплину, не гарячу, а охолоджену до кімнатної температури, її потрібно розрізати, а поруч покласти шматок жирної скумбрії або оселедця. І доповнити страву салатом зі свіжої чи квашеної капусти. І на десерт — чорні ягоди та чорна кава. І ось чому.

Картопля в кожушках — це резистентний крохмаль, тобто стійкий до миттєвого засвоєння у вигляді молекул цукру. Тобто це дуже складні повільні вуглеводи. Він не піднімає рівень цукру в крові, корисний для бактерій, що мешкають у товстому кишечнику (біфідо- і лакто-). У картоплі наявні всі 20 амінокислот, просто їх там мало, але для тих, хто постить, картоплю в кожушках слід включати в раціон.

Оселедець або скумбрія — це легкозасвоюваний білок, таурин, що дає енергію, запобігає злипанню тромбоцитів, бере участь в утворенні жовчі, сприяє синтезу нейронів. А також омега-3 жири, холін — мають антисклеротичну дію; містять йод, що сприяє виробленню гормонів щитовидної залози.

Капуста — джерело сульфонарану та індол-3-карбінолу, ці речовини сприяють нормальному циклу всіх фаз детоксикації печінки, мають протизапальний та антираковий ефекти, живлять корисну мікрофлору. Буряк і морква — це каротиноїди, бетаїн та багато інших цінних речовин.

Ягоди — це поліфеноли в чистому вигляді. А з кавою — подвійні поліфеноли.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також