Дім боржників

1771 0

Ми у соцмережах:

Дім боржників

У приміщенні на вул.С.Петлюри у Рівному, яке називають "народним домом", орендують кімнати не менше десятка політичних та громадських організацій — одні за символічну суму, інші безкоштовно. Однак і за комунальні послуги вони платити не хочуть або не можуть. Уже накопичились багатотисячні неоплачені рахунки за тепло, воду та електроенергію.

Народний дім Петлюри 1 Світлана Карачун, прес-секретар ТОВ "Рівнетеплоенерго":

— У Народному домі обслуговуємо загалом 11 абонентів — станом на 3 грудня вони заборгували нам 336 тисяч гривень. Майже половину цієї суми — 149 тисяч — винен підрозділ українського козацтва "Волинська Січ". Серед найбільших боржників також УНП, що має сплатити 62 тисячі гривень, та товариство "Просвіта", яке винне 56 тис. гривень. Якщо вони не заплатять за надані послуги, будемо звертатися до суду.
Наталія Поліщук, начальник управління комунальною власністю міста:
— Деякі організації боргують не тільки за комунальні послуги, але й за оренду приміщення. На таких неплатників ми подаємо до суду і стягуємо з них кошти або ж розриваємо договір оренди. Наприклад, так вже зробили з місцевим осередком Української народної партії — у цьому приміщенні їх більше немає. Зараз судимося з "Волинською Січчю", яка також має борги за оренду.
А от самі орендарі нарікають, що утримувати офіси у цій будівлі стає дедалі дорожче, а якість послуг їх часто не задовольняє. Щоправда, з власної волі звільняти приміщення не поспішають. Світлана Ніколіна, керівник обласної організації Української народної партії:
— Справді було дорого. Бо щомісяця тільки за опалення трьох кімнат треба сплачувати 6-7 тисяч гривень. Причому, батареї гріють нерівномірно. Наприклад, у "Просвіті" завжди холодніше, ніж в інших приміщеннях — вони неодноразово на це скаржилися. Дах протікає, ремонтувати нема кому. А після подій минулої зими коридори, зала, туалети просто занедбані. Ми переселились звідти ще півроку тому. Знайшли приміщення на цій же вулиці Симона Петлюри, але дешевше і з кращими умовами. Народному дому потрібен хороший розпорядник, який би займався цією будівлею — і місто про це мало би подбати також.
Олена Власова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також