Дипломи Острозької академії визнаватимуть в Європі

1519 0

Ми у соцмережах:

Дипломи Острозької академії визнаватимуть в Європі

Національний університет «Острозька академія» прийняли до Європейської асоціації університетів (ЄАУ), яка об’єднує понад 800 провідних університетів Європи. Відтепер академія реалізовуватиме спільні проекти з цими університетами, розраховує на додаткове фінансування, і найголовніше — дипломи випускників академії визнаватимуть в Європі.

— Ми йшли до цього три роки, протягом яких ЄАУ проводила моніторинг усіх напрямів нашої діяльності — від навчального процесу до наукових досліджень та викладацького складу, - розповідає ректор Острозької академії Ігор Пасічник. — Для того, щоб нас прийняли в асоціацію, потрібні були рекомендації трьох провідних університетів — членів ЄАУ. Не без труднощів ми їх отримали — від Варшавського, Мадридського та Вільнюського університетів. Ця подія має вагоме значення не лише для нас, для Рівненського регіону, жоден вищий навчальний заклад якого досі не був членом ЄАУ, а й для всієї держави, адже тепер ми отримали можливість брати участь у міжнародному рейтингу вищих навчальних закладів. Окрім того, членство в ЄАУ передбачає співпрацю на всіх рівнях — обмін з провідними університетами Європи досвідом, навчальними програмами, студентами та викладачами, можливість фінансування наших проектів за рахунок коштів фондів ЄАУ. Відтепер дипломи випускників Острозької академії визнають в Європі, і вони можуть продовжити навчання в найкращих ВНЗ світу. Для навчального закладу такий статус також дасть можливість отримувати інформацію про події, тенденції та політичні питання, пов’язані з європейською вищою освітою та науковими дослідженнями. Крім цього, Острозька академія отримає доступ до обмеженої членської зони та членських каталогів, буде брати активну участь в заходах і проектах ЄАУ — конференціях, навчальних семінарах, інституційних оцінках.

Дарина ГУЗЕНКОВА.

Довідка РВ Європейська асоціація університетів об’єднує понад 800 ВНЗ у 46 країнах Європи. До неї входять провідні вищі навчальні заклади України, як ось Національний університет ім.І.Франка, Національний університет ім.Т. Шевченка, Києво-Могилянська академія та інші.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також