Директор будфірми привласнив мільйони на ремонті військового об'єкта на Рівненщині

1140 0

Ми у соцмережах:

Директор будфірми привласнив мільйони на ремонті військового об'єкта на Рівненщині

Він умисно завищував обсяги і вартість ремонтних робіт.

У травні 2022 року керівник будівельної компанії з Миколаївської області умисно завищив обсяги і вартість ремонтних робіт військового об’єкту на Рівненщині. Крім того, деякі із цих робіт не відповідали вимогам договору і заявленим характеристикам, а декотрі не були виконані взагалі, повідомляє спецпрокуратура у сфері оборони Західного регіону.

- Встановлено, що зловмисник вніс неправдиві відомості у офіційну документацію, на підставі якої потім отримав розрахунок. Внаслідок таких махінацій заволодів більше 8,3 млн грн бюджетних коштів, зазначають у прокуратурі.

Під час обшуків правоохоронці знайшли первинну фінансово-господарську документацію, що підтверджує незаконні дії підозрюваного.

Суд обрав 47- річному директору фірми запобіжний захід -  тримання під вартою з можливістю внесення понад 1,2 млн грн застави.

За фактом заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненому в умовах воєнного стану в особливо великих розмірах), зловмиснику загрожує до 12 років позбавлення волі.

 

Досудове розслідування здійснюють слідчі ТУ БЕБ у Львівській області за матеріалами Департаменту військової контррозвідки Служба безпеки України та спільно із Управлінням стратегічних розслідувань у Рівненській області Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також