Директор дитячого санаторія «Агатівка» заявив про банкрутство

5109 0

Ми у соцмережах:

Директор дитячого санаторія «Агатівка» заявив про банкрутство

Підставою для такої заяви стало рішення Господарського суду Рівненської області, відповідно до якого керівництво санаторію має сплатити Горбаківській сільраді дуже великі кошти за оренду, яку санаторій не платив 8 років. Враховуючи, що санаторні заклади так і не запрацювали цьогоріч через карантин, директор «Агатівки» Петро Стахов заявив про закриття санаторію.

 Про це повідомляє «Суспільне».

Другого листопада Господарський суд Рівненської області розглянув позов Здолбунівської місцевої прокуратури, в якому вимагали скасувати право на постійне користування 7 гектарами землі та повернути її сільській раді Гощанського району.

"Прокуратура встановила факт порушення державних інтересів підприємством на підставі підробленого документа. Інтереси сільської ради було порушено, оскільки орендна плата за землю не надходила", – повідомила речниця прокуратури області Оксана Жужельська.

Називати сільську раду та підприємство у прокуратурі відмовилися. З судового рішення, опублікованого на сайті Єдиного реєстру судових рішень, стало відомо, що йдеться про Горбаківську сільську раду та дитячий заклад оздоровлення та відпочинку санаторного типу "Агатівка".

Суд позов прокуратури задовільнив та дав двадцять днів на оскарження, йдеться на сайті єдиного реєстру судових рішень.

Що кажуть у сільській раді

Сільський голова Горбаківської сільської ради Володимир Бойко розповів Суспільному, що раніше був договір оренди щодо користування земельною ділянкою. Його попередник провів переоцінку вартості цієї землі, після чого ціна оренди суттєво зросла. Протягом близько 8 років оренду за цю землю санаторій не сплачував, каже Володимир Бойко. з його слів, судову тяганину ініціювала прокуратура після початку розслідування взимку 2020-го року.

"Ми листувалися, намагалися вирішити все в правовому полі. Те, що вони дитячий санаторій від сплати оренди їх не звільняє. Раз суд вирішив, що вони мають заключити договір оренди, то все стане в законне русло", – повідомив Суспільному сільський очільник.

Він додав, що сесія сільської ради визначить ціну місячної орендної плати, яка становити від трьох до 12 відсотків від вартості землі.

Посадовець зазначає, що не знає чи відшкодує санаторій роки несплаченої оренди та вважає, що законних підстав оскаржувати судове рішення у "Агатівки" немає.

Що кажуть у санаторії

В свою чергу, директор "Агатівки" Петро Стахов з судовим рішенням не погоджується, але оскаржувати його не буде через брак коштів у підприємства.

"Акт визнали недійсним, це означає що ми маємо платити страшні гроші. Це в умовах, коли ми не працювали через карантин і ми не прибуткове підприємство. Надходжень немає, це означає, що ми – банкрут", – розповів журналістам Суспільного Петро Стахов.

Чоловік додав, що акт постійного користування землею визнали недійсним через зміну назви підприємства.

"Ми звернулися до земельних ресурсів, щоб вони змінили нам назву. Вони вважали, що якщо ми змінили назву, то треба новий акт. Оскільки профспілки, які є співзасновниками – не державна структура, то й ми не державна і той державний акт ми втрачаємо", – каже директор "Агатівки".

Втрата державного акту постійного користування землею зобов'язує санаторій звернутися за оформленням оренди, за яку нічим заплатити, каже Петро Стахов. Єдиний вихід – закрити підприємство, адже державних надходжень на підтримку діяльності підприємства цього року – не було.

"Я не буду подавати апеляцію, в мене немає за що. Ми організація, яка призупинила свою діяльність. Якщо на "Агатівку" накладуть зобов'язання щось платити, то хай її забирають та й усе, у нас всі працівники 7 місяців без зарплати", – сказав директор санаторію.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також