Директорка «Реноме» прокоментувала скасування тендеру на будівництво «Авангарду»

2437 0

Ми у соцмережах:

Директорка «Реноме» прокоментувала скасування тендеру на будівництво «Авангарду»

Реконструкція стадіону «Авангард» у Рівному знову відкладається на два місяці. Адже Антимонопольний комітет скасував попередній тендер за скаргою луцької фірми «Луцьккомунбуд», яка зазначила, що компанія «РЕНОМЕ» подала не правильно оформлені документи.

 Нагадаємо, що до тендеру були допущені тільки дві компанії -  «Реноме-Євробуд» та «Фіалка», бо всі інші не належним чином підготували документи. Скарга з Луцька надійшла саме не «Реноме-Євробуд».

Генеральна директорка групи компаній "Реноме" Надія Гладкевич пояснила:

-   - - Про скаргу ми дізналися від "Укрексімбанку". Претензії є до наших документів, начебто державний банк не правильно оформив гарантію. Від головного офісу банку з Києва нам надійшла пропозиція: «Давайте боротися». Банк вважає, що видав правильну форму гарантії з дотриманням законодавства. Друга претензія – до форми договору з банком, викладеній в тендерній документації. Обидва ці зауваження є формальними. Ц цій ситуації я можу тільки пожартувати про те, що скаргу подала луцька фірма, бо сусідня область не хоче, щоб в Рівному був стадіон. Бо ж невідомо, хто врешті-решт переміг би в тендерних перегонах, бо попереду були торги. Ми не так часто беремо участь у тендерах і в цьому взяли тільки тому, що це дуже знаковий соціальний об’єкт. Надалі плануємо знову брати участь і попросимо "Укрексімбанк" виписати саме таку форму гарантії, яку вимагають умови участі в тендері.

Володимир Хомко зауважив, що як тільки АМКУ офіційно опублікує рішення про скасування тендеру, буде оголошено новий, а це відтягне початок будівництва:

- Якби ми зараз почали боротися з Антимонопольним комітетом, то подали б до суду -  і нас би повісили на судову "розтяжку" на роки. Я колись напишу цілу книжку з приводу цих перипетій навколо стадіону. Запевняю, що буде дуже багато цікавих речей. Ми втратили два місяці знову на додачу до тих півтора року, які витратили на проектування та експертизу, і не факт, що подібна ситуація з тендером не повториться знову, коли все буде зроблено. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також