Директор ринку залатає ями на дорозі заради ярмарку

2052 0

Ми у соцмережах:

Директор ринку залатає ями на дорозі заради ярмарку

Цьогоріч знову буде так званий ярмарок на трьох вулицях біля центрального ринку в Рівному — Гетьмана Полуботка, Пересопницькій та Шевченка. Міськвиконком продовжив ще на рік тут торгівлю. Всі розуміють, що ніякий то не ярмарок, а звичайна, причому незаконна, вулична торівля. Але за ці роки жодна спроба розігнати з цих вулиць торговців так і не була успішною. Тому й вирішили її тимчасово узаконити, назвавши ярмарком.

При обговоренні цього питання на засіданні міськвиконкому виступила проти продовження «ярмарку» рівнянка Ірина Пилипчук, як виявилося згодом, вона — співвласниця ринку «Сагайдачний»:

Ярмарок — це явище тимчасове. Натомість торгівля, яка функціонує навпроти продовольчого ринку, відбувається цілий рік. Рух торговців там триває і вдень і вночі. Частина людей торгує за прилавками, а частина на асфальті. Незрозуміло, чому влада це дозволяє, якщо всередині продуктового ринку дуже багато вільних місць. На відкритих майданчиках — 197 вільних місць, а в критому ринку — 100. Чому торговці не можуть торгувати у спеціально відведених для них місцях?!

Володимир Хомко, міський голова:

— Усі нарікання на вуличну торгівлю є слушними. Але якщо ми заборонимо це робити, то нічого не зміниться. Просто там будуть торгувати незаконно і ніхто не стежитиме за порядком. Кілька років тому я особисто ходив на ринок, брав жінок за руку та заводив торгувати на територію ринку. Однак ситуацію це не змінило, а я отримав лише прокльони. Таке буде тривати доти, доки будуть злидні в країні. Ніхто силу до жінок не застосує, бо у нас демократична держава.

Анатолій Маєвський, заступник директора центрального продовольчого ринку:

— Ми гарантуємо, що стежитимемо за порядком на цих вулицях. Також залатаємо усі вибоїни на вулиці Полуботка, щоб покупці не травмувалися. Хоча й справді у нас на території ринку багато порожніх місць. Але люди хочуть тут торгувати.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також