Директор Савчук пожалівся на Рівне, бо не підтримує книги

2020 0

Ми у соцмережах:

Директор Савчук пожалівся на Рівне, бо не підтримує книги

Керівник обласного закладу «Рівнекнига» Олександр Савчук здивований позицією влади Рівного щодо підтримки української книги.

Як той розповів на комісії, усі книгарні комунального закладу розташовані на території міста. Оскільки зараз дуже виросли комунальні послуги, а продажі зменшилися, то підприємство просило у міської влади Рівного, щоб вони зменшили плату за оренду приміщень.

Вони розраховували, що на час війни місто може віддати приміщення для «Рівнекниги» в оренду зі знижкою. Але від міської влади отримали відмову. Ба більше. Рівненська влада зробила знижку на оренду приміщень для приватних книгарень, але не для обласних. 

- Ми зверталися до міста, щоб на час війни отримати якусь пільгу на оренду приміщень, де знаходяться наші книгарні. Нам відмовили. Хоча нашим конкурентам, приватникам, оренда приміщень надається безкоштовно. Наприклад, у мене є договір, де таку оренду надали аж до 2035 року. Більше того, одне з приміщень, яка влада Рівного віддавала в оренду, повинне було використовуватися як бомбосховище. Ось, в будинку по вулиці Соборна,57 діяла приватна книгарня. Їй місто віддало приміщення підвалу безкоштовно. Як ця книгарня звідти виїхала, то туди неможливо зайти. Там грибок, цвіль та інші речі, - сказав керівник «Рівнекниги» Олександр Савчук.

 За словами Савчука, обласне підприємство сплатило за рік до бюджету Рівного 1 мільйон 600 тисяч гривень податків:

- Якщо до нас таке ставлення, то може нам не платити їм податки? Краще сплачувати податки в обласний бюджет.

Очільниця гуманітарної комісії обласної ради Алла Черній зауважила, що така позиція Рівного несправедлива. Тому обласна рада буде спілкуватися з міською радою.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також