«Директор всіх тримає в страху!» Чому колектив пансіонату не задоволений новим директором?

3223 0

Ми у соцмережах:

Олексій Шамак

Відсторонили від обов’язків директора Здолбунівського геріатричного пансіонату Олексія Шамака, який прийшов на цю посаду тільки у вересні цього року. Щоправда, тимчасово — на час службового розслідування. Проводить його спеціально створена комісія обласної ради — через скарги працівників пансіонату.

Олексій Шамак раніше очолював департамент соціального захисту населення при Рівненській ОДА, та згодом змушений піти з цієї посади — нібито через реорганізацію, яка передбачала об’єднання двох управлінь. Згодом Олексія Шамака обласна рада призначила директором Здолбунівського геріатричного пансіонату — за конкурсним відбором.

Але новим директором не задоволені працівники пансіонату — про це йдеться у зверненні, яке надійшло до редакції «РВ» і, як згодом з’ясувалося, й до різних установ.

«Протягом першого місяця роботи влаштував репресії — змусив людей звільнятися. 30 людей звільнилося. Тепер каже, що зарплат і премій нам немає, бо є велика заборгованість, бо виплатив розрахункові… Всіх тримає у страху», — це лише невелика цитата з листа до редакції.

Олексій Шамак, директор Здолбунівського геріатричного пансіонату:

— Працівники справді звільняються, але що таких 30 — неправда. Відтоді, як я прийшов на посаду, звільнилося семеро людей. Посаду заступника ввели ще до мого призначення, вона була вакантною. Я прийшов і призначив на неї колишнього очільника закладу пана Висоцького. Жодного випадку звільнення з моєї ініціативи не було, все за згодою сторін. Когось я переконував лишитися, когось ні. Але завжди давав час на роздуми. Проте це право людини — звільнитися.

Один медичний працівник звільнився після оголошення йому догани. Дзвінок надійшов на гарячу лінію в Київ про те, що цей працівник не надав невідкладну допомогу одному з мешканців пансіонату.

Щодо заборгованості із заробітної плати, то в нас її немає. Проте є ризик виплати не в повному обсязі в грудні, тому що згідно з вказівками обласної влади на період пандемії пансіонат працював вахтовим методом, і нас зобов’язали виплачувати зарплатню в розмірі 200% окладу. З обласного бюджету на це виділили кошти, але тільки частково, це покрило лише 30% витрат із заробітної плати. Тим не менше, ми маємо економію з енергоносіїв, тож, сподіваємось, і в грудні зарплата буде виплачена в повному обсязі.

Те, що колектив нібито звертається щодо масового звільнення працівників — не що інше як тиск на заклад. Про це я й написав у своїй заяві на ім’я голови Рівненської ОДА.

Юлія Шигорєва, начальниця департаменту соцзахисту:

— Звернення від колективу Здолбунівського геріатричного пансіонату надійшло до нашого департаменту, до поліції, до управління Держпраці. Керівника Здолбунівського геріатричного пансіонату призначає обласна влада, кандидатура затверджується на сесії обласної ради. Ми ініціювали створення комісії і проведення нею службового розслідування. На цей час з 1 грудня Олексій Шамак відсторонений від посади. Про результати розслідування поінформуємо.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також