Директора філармонії Орешка відсторонили від роботи через премії

3204 0

Ми у соцмережах:

Юрій Нілабович та Микола Орешко

Перший заступник голови Рівненської облради Сергій Свисталюк підписав розпорядження про проведення службового розслідування стосовно директора Рівненської обласної філармонії Миколи Орешка.

Як йдеться у розпорядженні, комунальний відділ апарату облради виявив можливі порушення у сфері антикорупційного законодавства, коли аналізував роботу закладу.

За словами Сергія Свисталюка, йдеться про фінансові порушення під час нарахування премій. Деталі перший заступник голови не розкрив, зазначивши, що потрібно дочекатися висновків утвореної комісії.

Перевірятимуть, чи справді були фінансові порушення у роботі Миколи Орешка, п’ятеро посадовців облради: заступник голови Олексій Бучинський, начальник юридичного відділу Богдан Гречко, начальник комунального відділу Юрій Нілабович та консультанти Анна Петрів і Оксана Фурманець.

На період службового розслідування, яке триватиме до 8 жовтня, Миколу Орешка відсторонили від виконання повноважень на посаді директора філармонії. Керуватиме закладом у цей час Володимир Сторожук, завідувач художньо-постановочною частиною філармонії.

Результати службового розслідування, якщо порушення буде підтверджено, передадуть поліції та прокуратурі.

50-річний Микола Орешко керує рівненською філармонією з 2005 року. За даними його електронної декларації, яку п.Орешко подавав у 2017 році, коли облрада переобрала його директором на наступні п’ять років (до 2022 р), керівник філармонії живе у будинку у Бармаках та має два авто: «Xynday Matrix», 2007 року випуску і куплений у 2008-му, та придбаний у 2015-му «Opel Vivaro», 2002 року випуску. У 2016 році на посаді п.Орешко отримав 119 тис. грн зарплати.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також