Директора підприємства на Сарненщині підозрюють у незаконному видобутку граніту, гранодіориту, амфіболіту та діабазу

1186 0

Ми у соцмережах:

фото -ілюстративне

За процесуального керівництва прокурорів Спеціалізованої екологічної прокуратури Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру директору одного з господарських товариств за фактом порушення правил охорони або використання надр.

За даними слідства, Державною службою геології та надр України товариству було надано спеціальні дозволи на видобування гранітів, амфіболіту, гранодіориту та діабазу з Селищанського-1 родовища, а також на видобування гранітів, габро та габро-діориту з Селищанського-2 родовища Сарненського району Рівненської області, які були зупинені у листопаді 2017 року.

Не зважаючи на це, керівник підприємства вчасно не припинив видобування корисних копалин загальнодержавного значення.

У грудні 2018 року в Селищанському-1 родовищі незаконно видобуто 2,8 тис м куб граніту, гранодіориту, амфіболіту та діабазу, придатних для виробництва будівельного щебеню, шляхового бетону, нижнього шару покриттів автодоріг.

У результаті 18 вибухів проведених з 2017 по 2019 роки в Селищанському-2 родовищі , незаконно видобуто 321 тис м куб граніту, габро, габро-діоритів, придатних для виробництва щебеню та каменю бутового.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється слідчими Головного слідчого управління Нацполіції України, повідомляє Офіс генерального прокурора України.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також