Директора «швидкої» обрали підлеглі та однопартійці

1734 0

Ми у соцмережах:

Директора «швидкої» обрали підлеглі та однопартійці

Рівненська обласна рада перед Новим роком провела кілька конкурсів з відбору керівників комунальних закладів. Зокрема, обирали директора обласного центру екстреної меддопомоги та медицини катастроф. Серед трьох претендентів конкурсна комісія проголосувала за найбільш очевидний варіант – «свободівця» Андрія Бортніка.

Очевидним те, що вчергове керівником «швидкої» стане саме Андрій Бортнік, було ще на початку листопада, коли медична комісія облради минулого скликання обрала до складу конкурсної комісії двох представників «Свободи» - депутата Олександра Гомона та речника «Свободи», а нині ще й міського депутата Рівного Євгена Іванішина. Окрім них, представником від громадськості у комісії продовжив бути начмед Рівненської міської лікарні Ігор Дундюк.

Загалом до конкурсної комісії, яка обирає керівників медичних закладів, входить дев’ятеро членів: троє представників громадськості, тобто громадських організацій, які діють на Рівненщині і яких шляхом конкурсу обирають депутати обласної ради, троє депутатів ради та троє працівників медзакладу, де обирають керівника. До осені цього року депутатів і представників громадськості обирали раз на рік, проте тепер правила змінилися. На кожен конкурс висуванців від громадськості мають переобирати, тож замість сесійного голосування усіх депутатів право вибору надали профільній медичній комісії облради.

Конкурс з відбору директора «швидкої» при старому скликанні облради не відбувся – на засідання 9 грудня члени комісії не прийшли. Тож до конкурсу наприкінці грудня уже нова рада затвердила частково інший депутатський склад комісії. Замість сімейного лікаря з Рокитнівщини Валерія Редька головою конкурсної комісії став представник «За майбутнє» та бізнесмен Ігор Ясенюк (хоча зазначимо, що Валерій Редько у цьому скликанні також входить у фракцію «За майбутнє», а раніше був у БПП), замість сарненського лікаря Ярослава Романюка членом комісії стала представниця «Європейської солідарності» та адвокатка Катерина Самардак. Секретарем комісії залишилася завідувачка відділення обласної дитячої лікарні та представниця Радикальної партії Оксана Лозова.

Документи на конкурс, окрім Андрія Бортніка, подали заступник директора центру Олег Гикавчук та завідувач навчально-тренувального відділу «швидкої» Андрій Стахнюк. До участі у конкурсі 30 грудня останнього, втім, не допустили, оскільки він не надав документи про сім років стажу на керівних посадах та сертифікат лікаря-спеціаліста зі спеціалізації «Організація і управління охороною здоров’я».

Обирали керівника «екстренки» у переддень Нового року не всі дев’ятеро членів комісії, а лише семеро: Ігор Дундюк та Оксана Лозова були відсутні. За Андрія Бортніка проголосували шестеро: усі троє його підлеглих (Олександр Рудик, Лариса Яремчунь та Любов Волинець), двоє присутніх членів «громадськості» - його однопартійці Олександр Гомон та Євген Іванішин, а також депутат Ігор Ясенюк. Катерина Самардак утрималася. За Олега Гикавчука проголосував лише Ігор Ясенюк. Таким чином, конкурсна комісія втретє обрала керівником «швидкої» Андрія Бортніка.

Вибір комісії ще мають затвердити голосуванням депутати Рівненської обласної ради на найближчій сесії. Проте голосів у залі має вистачити. «Свобода», нагадаємо, увійшла у більшість разом з «Європейською солідарністю», «За майбутнє» та Радикальною партією, а отже, її кадрові призначення, як і у попередньому скликанні, будуть підтримані – в обмін на голоси під час важливих для «ЄС» голосувань як в обласній, так і у міській радах.

46-річний Андрій Бортнік очолює обласний центр екстреної меддопомоги з 2014 року. Доти 10 років працював хірургом міської лікарні Рівного. З 2015 по 2020 р. був депутатом Рівненської обласної ради від «Свободи», членом якої є уже понад 10 років.

У 2016 році правоохоронці встановили у «швидкій» зловживання та корупцію – у пацієнтів вимагали гроші за транспортування хворих. І хоча у матеріалах справи фігурував головний лікар закладу, до суду справу передали проти п’ятьох працівників центру – механіка та водіїв. В Андрія Бортніка у рамках розслідування проводили обшуки. Одразу після них він коментував журналістам “РВ”, що вважає справу політичним замовленням і тиском на «Свободу».

Олеся АНТОНЕНКО.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також