Директора, який виграв суд в ОТГ, не пустили до школи

2583 10

Ми у соцмережах:

фото: ТСН

Анатолій Розанович оскаржив своє звільнення з посади директора школи в селі Вербівка Дубровицького району.

Однак керівником навчального закладу він побув недовго. Виконавчий комітет Висоцької ОТГ спочатку поновив його на посаді, а через кілька днів звільнив. Не пускали директора на робоче місце й батьки дітей, які навчаються в школі.

- Те, що трапилося, для мене є дивним. У п’ятницю, 11 січня, телефоном мені повідомили, що я поновлений на посаді. Я прийшов у понеділок на роботу, щоб завершити процедуру поновлення. Біля дверей школи мене зустріли батьки, які не хотіли мене пускати до навчального закладу. Вважаю, що це усе проти мене було сплановано. Я викликав поліцію через невиконання рішення суду. Однак на цій акції працівники сільської ради мене ознайомили з розпорядженням голови ОТГ про поновлення. Мені потрібно було його підписати. Я попросив, щоб зробити це у своєму кабінеті, бо не можу підписувати щось на коліні. У цьому мені було відмовлено, а юрист склав акт, що я ніби відмовляюся його підписувати. Після цього до 14 січня батьки написали на мене до десяти заяв, що я принижував їхніх дітей. На другий день зі слів батьків я дізнався, що мене звільнили. Не розумію, як це могли зробити, коли мене навіть юридично не поновили.

Потім до мене зателефонувала голова ОТГ, а після її дзвінка приїхали з Висоцької сільської ради. Знову почали юридичну процедуру поновлення мене на роботі. На мої запитання, як це можливо, коли мене уже начебто звільнили, вони не відповідали. Потім у кабінеті дали мені на підпис акт, що я відмовився від поновлення ще у понеділок. Звісно, його я не підписав. Тоді на мене налетіли, щоб я надав свою трудову книжку. Від них мене захищали працівники поліції. Коли я спробував вийти з кабінету, то мені зачитали розпорядження про моє звільнення. Вони уже так усе переплутали, що важко щось сказати. Документи має подивитися мій юрист. Думаю, після цього звернусь до суду
, - розповідає Анатолій Розанович.

Нагадаємо, суд визнав, що у 2017 році Анатолія Розановича було звільнено неправомірно. Тоді його звільнили нібито за аморальну поведінку. Окрім поновлення на роботі, об’єднана територіальна громада мала сплатити йому 196 тис. грн. зарплати, якої він позбувся через звільнення, понад 4 тис. грн. лікарняних та 10 тис. грн. як компенсації за завдану моральну шкоду.

Читайте також по темі: Директор школи довів, що втратив посаду тільки через те, що «пхав носа в політику»


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також