Директори лісгоспів втрачають роботу. Бо посади політичні?

5111 0

Ми у соцмережах:

Віталій Сухович

За місяць двоє директорів лісгоспів втратили роботу. Держліс готує чергові накази на звільнення. Наразі прізвища лісівників, з яким розірвуть контракт називають, проте подейкують, що у списку опиниться ще кілька депутатів облради. Причому тих, хто причетний до пропрезидентської партії.

Депутата облради з фракції БПП Ігоря Фізика звільнили з посади директора Клеванського держлісгоспу на початку серпня після перевірки Держлісу. Звільнений подав до суду, і 18 вересня у Рівненському районному суді має відбутися перше засідання. Пан Фізик був одним із претендентів на посаду головного лісівника області. Чому «впав у немилість» — пояснюють просто: «Не свій». Офіційна ж версія звільнення — інша. — Столична перевірка виявила численні порушення: і фінансові, зокрема, що стосувалися виплати зарплат, премій, і неправомірне списання матеріалів, і порушення, пов'язані з незаконною рубкою лісу, - зазначає начальник обласного управління лісового господарства Віталій Сухович. - Я мушу виконувати те, що мені спускають по вертикалі. Якщо Ігор Фізик поновиться на посаді через суд, довівши свою правоту, будемо раді бачити його у наших рядах. Окрім п.Фізика, посаду втратив директор Костопільського держлісгоспу Володимир Кислюк, який балотувався до обласної ради від БПП. З ним не продовжили контракт після перевірки Держлісу. Лісгоспом уже керує людина нардепа Юрія Вознюка — його екс-помічник Олександр Мелещук. Також відомо, що посаду втратить директор Соснівського лісгоспу Петро Белюшко — його, депутата Березнівської райради від «Народної партії», відправлять на пенсію.

Ігор Фізик

— Будуть ще звільнення, — додає Віталій Сухович, проте назвати прізвища відмовився. Можна лише здогадатися, що, у першу чергу, посад позбудуться ті директори лісгоспів, які останніх півроку є фігурантами кримінального провадження (Володимирецького, Острозького, Сарненського, Рівненського, Клесівського лісгоспів. Директорами двох перших є депутати облради Олександр Мисько та Михайло Крук). У березні правоохоронці, нагадаємо, затримали тодішнього в.о. начальника управління лісового господарства Сергія Івашинюту. Звинуватили його у тому, що взяв від директорів восьми лісгоспів 5 тис. доларів та 15 тис. євро, аби ті уникли наслідків перевірки. Справу веде військова прокуратура, підозру досі нікому не оголосили, і єдине, чого домоглося слідство, — дозволів суду на перевірки лісгоспів екологічною інспекцією. Як розповідають, заміна голів лісгоспів має політичний аспект. Бо керівники лісових господарства — це потужний ресурс на виборах, що чудово продемонстрували останні місцеві у 2015 році, коли тільки в обласну раду потрапили п'ять директорів лісгоспів із 16, що є на Рівненщині. Щоправда, щодо того, хто ставить «своїх» на посади директорів, наразі чутки різняться. За однією з версій, зміни, що відбуваються у рівненському лісовому господарстві, — ініціатива Юрія Луценка, чиї політичні амбіції не обмежуються генпрокурорським кріслом. За іншою, Держліс нині під контролем ще одного вихідця з Рівненщини — голови СБУ Василя Грицака. Хоча є й інші розповіді: «своїх» розставляє Віталій Сухович.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також