Дисбактеріоз купуємо в магазинах?

1658 0

Ми у соцмережах:

Дисбактеріоз купуємо в магазинах?

Якість вітчизняних продуктів харчування за останні півтора десятка років стала «більш європейською», тобто зручною для зберігання і швидкого приготування. Але, на жаль, ця «якість» стала і більш шкідливою для нашого організму. За сервіс ми платимо здоров’ям. Українці почали більше хворіти, і в тому числі — усе більше страждати від дисбактеріозу.

П’ять корисних кілограмів Сьогодні дисбактеріоз (дисбіоз) кишечнику в Україні — глобальна проблема. Якщо 15 років тому цим «європейським» синдромом було уражено всього 5% населення, то сьогодні дослідження фахівців свідчать: в Україні дисбіоз спостерігається не менш ніж у 85% населення. Чим небезпечний дисбіоз кишечнику? Ввесь організм захищає наша власна корисна мікрофлора, вага якої досягає від трьох до п’яти кілограмів. Це найбільший орган нашого захисту. Корисні мікроорганізми кишечнику формують мікробний бар’єр для всього організму. Якщо цей бар’єр здоровий, він не пропускає патогенні віруси і мікроби, руйнує більшість алергенів, убиває ракові клітки, синтезує гормони, вітаміни і т.д. Але, на жаль, сьогодні використання продуктів з великим змістом консервантів, барвників і стабілізаторів (навіть у рамках європейських стандартів), а також часте використання антибіотиків щодня убиває корисну мікрофлору. В часи СРСР варена ковбаса «зеленіла» на другу добу, тому що в ній не було консервантів. Живе пиво, квас і лимонади «вмирали» і давали осад уже на п’яту добу... Сьогодні ковбаса не просто не «зеленіє» — її навіть можна прикладати до фурункулів і ран, щоб одержати добрий антибактеріальний ефект... А лимонад може зберігатися більш як півроку.

Від дисбіозу до онкології За останні десять років захворюваність на злоякісні пухлини, пов’язана з поширенням дисбіозу, а саме — з порушенням нашого мікробного онкологічного захисту, зросла більш ніж на 25%. Це злоякісні пухлини кишечнику, тіла і шийки матки, шкіри, сечового міхура. Основна причина цих пухлин — консерванти. Кількість злоякісних пухлин легень збільшилося на 18%, і про це Мінохорони здоров’я попереджає всіх курців. Але чому ж тоді воно не попереджає про загрозу, що виходить від харчових продуктів, які містять консерванти? Сьогодні дисбіоз немовлята всмоктують з молоком матері. І це основна причина виникнення діатезів, алергій, бронхіальної астми, дисплазій, онкологічних захворювань. На жаль, більшість продуктів дитячого харчування не містять необхідних живих і активних бактерій. За даними українських учених, у 87,3% дітей, які страждають на алергодерматози, можна поставити діагноз дисбактеріоз кишечнику. З числа дітей, які страждають на хронічний тонзиліт, часті ангіни або відносяться до групи часто і довго хворіючих, 8

0% мають дисбіотичні порушення. Чим можна допомогти в цій ситуації? Проведені дослідження показали, що введення в раціон харчування живих форм лактобактерій (або пробіотиків) у 40% хворих дітей на хронічний тонзиліт приводить до їхнього повного одужання. Не менш вражаючі результати в дітей, які часто і довго хворіють. У 70% випадків діти перестають довго хворіти, а частота захворювань у рік з 7-8 разів знижується до 1-2 разів.

Контроль, незважаючи ні на що Чи можемо ми сьогодні відмовитися від виробництва і споживання продуктів тривалого зберігання? Так, можемо, але в цьому випадку продукти стануть занадто дорогими для більшості українців. І все-таки, у великих магазинах повинні бути відділи, де споживачам будуть пропонувати гарантовано корисну продукцію — нехай дорогу, але без консервантів і з коротким терміном зберігання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також