Дітей на оздоровлення – в «Країну мрій» й «Агатівку»

2101 0

Ми у соцмережах:

Дітей на оздоровлення – в «Країну мрій» й «Агатівку»

Сім мільйонів гривень з обласного бюджету цього року мають передбачити на оздоровлення школярів Рівненщини – на мільйон більше, аніж торік. У чергу за путівками батьки стають вже зараз. Чиновники запевняють, що оздоровлюватимуть за рахунок бюджету дітей тих, хто звернеться раніше.

За цьогорічні сім мільйонів 16 березня ще має проголосувати Рівненська обласна рада. Розподілять їх областю нерівномірно. Кошти отримають тільки ті райони, які і з власних бюджетів виділятимуть гроші на відпочинок дітей.

За словами начальника обласного управління молоді та спорту Віталія Ліпського, заяви від батьків, які хочуть отримати путівку для своїх дітей, уже приймають в органах молоді та спорту. Звертатися потрібно до відділів за місцем проживання.

Як і торік, батькам буде надана можливість самотужки обрати санаторій. Принаймні це декларують чиновники. Батьки задоволені таких принципом, зазначає пан Ліпський, бо начебто можуть обрати для своєї дитини той заклад, який вважають найкращим.

Проте  подейкували, що не всі змогли відправити своїх дітей у той санаторій, який хотіли. Мовляв, список корегували «вручну», аби частку фінансування отримали всі комунальні санаторії в області, чого неможливо було зробити, коли проводили централізований тендер на відпочинок дітей.

Найбільше коштів з обласного бюджету торік освоїли «Агатівка» Гощанського району, «Країна Мрій» Острозького та «Хрінники» Демидівського.

Популярний «Електронік» не потрапив у трійку лідерів, бо начебто поки роздавали путівки за кошти обласного бюджету, він уже був заповнений дітьми, яких оздоровлювали за кошти міського бюджету Рівного.

Повністю оплачені путівки – для дітей-сиріт, дітей з багатодітних та малозабезпечених родин та дітей, чиї батьки загинули у зоні АТО. Обдарованим дітям та тим, чиї батьки є військовослужбовцями, компенсовують з бюджету 80% вартості путівки.

До слова, обрати санаторій батьки можуть тільки у межах області. За межами регіону за кошти з обласного бюджету дозволено оздоровлювати тільки дітей-інвалідів, які потребують спеціалізованих санаторіїв. На такі путівки цього року проводитимуть тендер.

Додамо, що торік за кошти обласного бюджету на Рівненщині оздоровили більше 1,5 тисячі дітей. Цього року кількість, сподіваються, буде не меншою. Бо хоч виділена сума більша, ціна путівок зросте.

Алла САДОВНИК.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також