Дітей рятували через вікна: у багатодітного захисника Донецького аеропорту згорів дім

1218 0

Ми у соцмережах:

Дітей рятували через вікна: у багатодітного захисника Донецького аеропорту згорів дім

Пожежа трапилася ще 28 квітня зранку в селі Лінчин колишнього Березнівського району. Будинок Свиридюків повністю згорів, його потрібно будувати заново. У пожежі ніхто не травмувався, зараз ветеран разом із дружиною та дітьми тимчасово живуть у свого брата.

Віктор Свиридюк Суспільному розповів, що причиною займання стало пічне опалення. Того дня він був у лікарні, а дружина була вдома з дітьми:

— Я вийшов з кабінету процедур, передзвонив до дружини, запитав, що там вдома? Мені дружина відповіла, що грається в кімнаті з дітьми, що все добре. Я й пішов далі на процедури. Тут телефон розривається, думаю, що там вже хочуть? І тут читаю, що в мене хата горить. Вскочив у першу машину, яка потрапила на очі, та поїхав додому.

Чоловік додає, що гасити вогонь спочатку допомагали сусіди, потім приїхали дві пожежні машини, поліція та «швидка». Віктор з дружиною виховують семеро дітей.

— Сусіди вибили вікно, а дружина просто подавала всіх дітей через вікно. Всі живі та здорові. Будинок швидко згорів через те, що там була дерев'яна вагонка, яка була покрита лаком, тому вона швидко згоріла, — пояснює Віктор Свиридюк.

Віктор Свиридюк розповів, що родина тимчасово проживає у будинку брата, який зараз проходить службу в зоні ООС. Але через пів року в нього закінчується контракт служби, й він повертається додому.

Ветеран каже, що є багато охочих допомогти роботою, технікою, транспортом:

— Люди просять, щоб я їм дзвонив, писав і казав, на який день потрібно приходити, допомагати. Жінки казали, що готуватимуть хлопцям їсти. Я по селах їздитиму, проситиму пиломатеріали на дах. Також потрібні й фінанси, бо треба купувати блоки та бетон, щоб заливати фундамент, — розповідає багатодітний батько.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також