Дітей з мікрорайону Ювілейний лишили можливості розвиватися! (ВІДЕО)

1180 0

Ми у соцмережах:

Дітей з мікрорайону Ювілейний лишили можливості розвиватися! (ВІДЕО)

З кінця березня палац культури «Хімік», що у Рівному, пішов на карантин. Хоч в установі діяло близько десятка дитячих гуртків, проте з початком навчального року вони так і не запрацювали. Обурені батьки згуртувалися та разом звернулися до міської влади, щоб чиновники допомогли вирішити їхню проблему.

 Представник громадської ініціативи «Ювілейний – найкращий!» Юрій Романенко розповідає, що інші дитячі гуртки по місту уже давно працюють:

- Діти в інших мікрорайонах міста уже з середини липня мають можливості для розвитку, а мікрорайон Ювілейний залишився обділеним. Тому батьки згуртувалися та намагаються разом вирішити цю проблему. На мою думку, немає жодної законної підстави, щоб палац культури «Хімік» залишався зачиненим. Виходить соціальна несправедливість. Загалом у «Хіміку» займалося та розвивалося близько 600 дітей.

Мама Марія Корейко бідкається, що поки гурток зачинений, то її дитина сидить вдома та псує очі за комп’ютером:

 

- Наш гурток народних танців «Калинонька» як закрився з березня, так і не працює. І ніхто нічого не може нам пояснити. Кажуть, не працюватиме доти, поки карантин. Однак невідомо, скільки цей карантин ще триватиме. Невже під час карантину потрібно закрити на замок всю країну? Якщо віддати дитину в інший гурток, то мені потрібно буде додатково витрачати лише дві години на дорогу.

 

Рівнянка Олена Мірчук додає, що альтернативи, куди повести своїх дітей у них просто немає:

 

- Ніби, з вересня усе мало запрацювати, проте батькам сказати, що гурток не буде діяти. Хоч у мене двоє дітей займалися танцями. Вони їздили по різних фестивалях в Україні, завойовували призові місця та медалі. Зараз діти мусять сидіти вдома у гаджетах. Я сама бачу, що це їх гнітить.

 

За словами представника громадської ініціативи Юрія Романенка, причина того, що «Хімік» не працює, може полягати у підприємстві «Рівнеаозот», яке ним опікується:

- Можливо, у підприємства є складності щодо утримання палаца культури "Хімік". Я звернувся до міського голови Рівного Володимира Хомка, який повідомив, що місто може прийняти або викупити цей заклад у "Рівнеазоту". Вважаю, що в майбутньому це дозволить гарантувати його безперебійне функціонування

Батьки написали офіційне звернення до міської комісії з ТЕБ та НС, щоб та розглянула можливість роботи дитячих гуртків у палаці культури «Хімік».

Вони запрошують усіх небайдужих, батьків та дітей прийти і підтримати ініціативу відкриття "Хіміку". 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також