Діти з Острога зібрали понад 12 тисяч гривень на ярмарку

599 0

Ми у соцмережах:

Діти з Острога зібрали понад 12 тисяч гривень на ярмарку

Юні волонтери з Острога Софія Шевчук, Микола Хохліч та сестрички Соломія та Софія Стецюк організували благодійний ярмарок.

Школярі вторгували 12 616 гривень. Кошти вирішили перерахувати волонтерами, тим самим долучитися до загального збору, а це 60 тисяч, щоб придбати тепловізійний приціл для військового з села Оженин. Він служить в 73-му центрі спецпризначення сил спеціальних операцій.

Мама Софії Шевчук Альона розповіла, що ярмарок влаштували вперше. Усі ці 6 місяців вони в родині розмовляли про війну, про загиблих. Дідусь Софійки є теж військовим і дівчинка дуже сумує за ним.

- Якось ми говорили про те, що кожен має робити все, аби пришвидшити перемогу. І кожному це під силу, навіть дітям. То ж Софійка та її найкращі друзі вирішили провести такий захід і почали готуватися до благодійного ярмарку, - розповіла Альона Шевчук.

Підготовка до ярмарку тривала тиждень. Діти визначалися із товарами, які будуть продавати: домашні солодощі, горішки, зефір, плетені патріотичні браслети, брелки-сердечка, шкарпетки, янголята ручної роботи, букетики із сухих квітів, бантики ручної роботи, дитячі картини. В таборі навчилися розписувати дерев‘яні ложки – теж їх продали. Ще робили мохіто. Також Миколка Хохліч грав на гітарі і всі співали різні пісні українські.

- Батьки навіть не очікували, що їх діти зберуть таку суму. Але інакше і бути не могло. Бо ж юні волонтери були дуже активними, запрошували людей, пропонували все, що мали. А острожани підтримували діток. Підходили і самі військові, які давали просто кошти, але нічого не купували. Діти і їх не відпустили з порожніми руками, насипали горішків та зефіру, а ті знову давали кошти. «Це був такий момент, коли кожен хотів підтримати один одного! Діти їх, а наші хлопці військові - дітей, - каже Альона.

Такий внесок допоможе прискорити перемогу нашої рідної України! А також юні волонтери вирішили не зупинятися на досягнутому і організувати ще благодійні заходи, повідомляє Рівненська ОВА.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також