Діти з Рівненщини зможуть їздити на відпочинок у польські табори

2136 0

Ми у соцмережах:

Діти з Рівненщини зможуть їздити на відпочинок у польські табори

Днями під час зустрічі з керівництвом сеймику (регіонального зібрання депутатів) Вармінсько-Мазурського воєводства у польському Ольштині голова обласної ради Олександр Данильчук домовився про організацію відпочинку та оздоровлення дітей у таборах.

Нині одним із найбільш успішних прикладів реалізації Угоди між регіонами є співпраця між Рівненською обласною дитячою лікарнею та Воєводською дитячою лікарнею в Ольштині. Останні кілька років польські спеціалісти діляться досвідом проведення складних лапароскопічних втручань. Таких операцій за участю польських хірургів провели понад 200.

Ми б хотіли розширити тематику співробітництва. Насамперед – відновити практику літніх таборів для дітей української діаспори на теренах Рівненщини. Це можуть бути мовні табори на базі наших оздоровчих закладів, - зауважив Олександр Данильчук. 

Керівники сеймику та воєводства погодилися приймати дітей з Рівненщини. Йдеться передусім про вихованців обласних комунальних шкіл-інтернатів.

Раніше організовували поїздки вихованців Острозького обласного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою на історичну реконструкцію битви під Грюнвальдом (1410 року), яку поляки щороку організовують до річниці «битви народів», і яка стала доленосною для України.

Також в рамках Плану співпраці між Рівненською обласною радою та Сеймиком Вармінсько-Мазурського воєводства на 2019-2020 роки, в кінці вересня на Рівненщині будуть проведені Дні Вармії та Мазур, а у Польщі - Дні Рівненщини у Вармінсько-Мазурському воєводстві.  


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також