Дитина на Рівненщині померла не від вакцини

31574 0

Ми у соцмережах:

Фото з архіву

Остаточну причину, від якої у березні минулого року померла 6-місячна Фаїна Кльоп, яка мешкала з родиною у селі Лісопіль на Костопільщині, досі не встановлено, бо ще немає висновків уже третьої експертизи. Але достеменно встановлено, що смерть дитини не була пов’язана зі щепленням, адже саме у цьому звинувачували медпрацівників рідні дівчинки.

Нагадаємо, трагедія сталася через дві години після того, як дитині зробили щеплення в амбулаторії сімейної медицини. Бабуся дитини одразу заявила, що дитина померла від вакцини, здійнявся скандал, і поліція відкрила кримінальне провадження. Під час розслідування було призначено експертизу, яка припустила, що оскільки у Фаїни та її родичів було виявлено менінгококову інфекцію, то вона й могла бути причиною смерті. Родичі дитини з цим висновком не погодилися, й було призначено другу експертизу.

— Восени минулого року, приблизно через півроку після смерті, було проведено ексгумацію трупа, — розповіла головний лікар Костопільського районного центру первинної медичної допомоги Олена Войцеховська. — У легенях дитини виявили залишки їжі, й експерти дійшли висновку, що дитина могла захлинулася від неправильного положення під час або після годування. Родичі з таким висновком теж не погодилися, а слідство вирішило, що оскільки висновки двох експертиз різняться, потрібно призначити ще одну, уже не в Рівному і не в Житомирі, а в київській установі, яка проводить такі експертизи.

За час, що минув, мама Фаїни народила другу дитину, і тепер більш зайнята клопотами про неї, медпрацівникам претензій не заявляє. Ні сімейний лікар померлої Фаїни Кльоп, ні медичні сестри, яких звинувачували родичі дівчинки, з роботи не звільнені й продовжують працювати. Ознак того, що у цієї дитини була реакція на щеплення, що його неправильно провели чи що вакцина була погана, не виявила жодна з проведених експертиз. Тобто ця смерть жодним чином не була пов’язана з вакцинацією.

Я не пригадую випадків реакції на цю вакцину, й ця смерть жодним чином не вплинула на проведення щеплень іншим дітям. Навпаки, батьків, які відмовляються, дуже мало, відсоток охоплення вакцинацією навіть зріс.

У відділі комунікації поліції Рівненщини повідомили, що справу за фактом смерті дитини не закрито — чекають висновків останньої експертизи.

Світлана Федас.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також