«Діти-сироти на вибори не ходять»: тендер на виготовлення проєкту на ремонт у дитбудинку оголошували дев’ять тижнів

647 0

Ми у соцмережах:

«Діти-сироти на вибори не ходять»: тендер на виготовлення проєкту на ремонт у дитбудинку оголошували дев’ять тижнів

Одразу кілька звернень, які стосуються тарифних питань, внесено до порядку денного сесії Рівненської обласної ради, яка відбудеться 12 листопада. Зокрема під час засідання постійної комісії з питань будівництва та розвитку інфраструктури, яке відбулося сьогодні, депутати рекомендували винести на розгляд сесії звернення до найвищих органів влади щодо недопущення підвищення тарифів на комунальні послуги для населення, підготоване фракцією «Європейська Солідарність».

 На розгляд сесії рекомендовано винести й звернення щодо забезпечення початку та сталого проходження опалювального сезону 2021/2022 років, подане депутатською фракцією «За Майбутнє» у Рівненській обласній раді.

Натомість звернення до Рівнеради, її виконавчого комітету, ТзОВ «Рівнетеплоенерго», ПП «Рівнетеплосервіс» та ПАТ «ЕСКО-РІВНЕ» щодо недопущення підвищення тарифів на теплову енергію та гаряче водопостачання для населення та бюджетних установ, підготовлене фракцією «Слуга народу», депутати запропонували голові облради зняти його з розгляду на президії обласної ради.



 

До «тарифного» питання депутати повернулися, обговорюючи ситуацію, яка склалася у дитячому будинку сімейного типу у с. Олександрія, де нині разом з батьками-вихователями проживає близько 100 дітей-сиріт На сьогодні тарифи за опалення будинків, де мешкають діти, є надвисокими. Енергетичний сертифікат будівлі, виданий ще у 2019 році, засвідчує, що вона не відповідає вимогам за усіма параметрами. Проте протягом багатьох років, попри звернення батьків-вихователів щодо необхідності проведення у приміщенні ремонту, зокрема утеплення приміщень та встановлення лічильників, раніше коштів на це не виділяли.

Утім, як зазначив голова обласної ради Сергій Кондрачук, на сесії обласної ради, яка відбулася 19 серпня цього року, депутати внесли зміни до стратегічного плану дій з реформування системи інституційного догляду і виховання дітей у Рівненській області на 2020-2026 роки. Відповідно до них, з обласного бюджету було виділено 200 тисяч гривень на розроблення проєктно-кошторисної документації на проведення капітального ремонту дитячого будинку сімейного типу у с. Олександрія.

Натомість на оголошення тендеру на виготовлення проєкту департаменту з питань будівництва та архітектури Рівненської ОДА знадобилося аж дев’ять тижнів – його було оголошено лише 25 жовтня. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також