Дитсадки у Рівному відкриють не для всіх

734 0

Ми у соцмережах:

Дитсадки у Рівному відкриють не для всіх

У Рівному відновлюють роботу кількох дитячих садків. Однак місця в чергових групах насамперед пропонуватимуть дітям, чиї батьки працюють у критичній інфраструктурі — медиків, рятувальників, поліцейських. Решті, вочевидь, доведеться зачекати.

Олександр Третяк, міський голова Рівного:

Із понеділка відкриваємо десять дитячих садочків Рівного.

Скажу відверто, таке рішення далося не просто. Адже навіть сьогоднішній ранок черговою повітряною тривогою нагадав, що небезпека близько.
 
Втім, так само розумію, що ми повинні робити усе, аби економіка працювала, а отже, батьки повинні ходити на роботу. ❗Тож сьогодні затвердили перелік із десяти дошкільних навчальних закладів № 2, 39, 17, 45, 37, 56,51, 52, 32, Квасилівський ЗДО, в яких відновиться робота з 23 травня 2022 року. ❗Тобто мова йде про 53 групи, які зможуть прийняти до 800 дітей. Садочки працюватимуть в обмеженому режимі — з 8.00 до 15.00 з обідом, але без сну. Такий графік обрали, зважаючи на досвід інших міст, які дозволили роботу дошкільних навчальних закладів. На жаль, переносити чи переміщати діток в укриття під час обіднього сну у разі тривоги неможливо — діти нервують, складно зробити це у належному порядку й темпі. Тому поки що працюємо саме у такому режимі. У групи набиратимуть не більше 15 діток. З ними працюватимуть не лише їхні вихователі та помічники, а й додаткові працівники з тих груп та садочків, які поки не відкрились. Також з усіма працівниками проведуть інструктажі та навчання з питань цивільного захисту, пожежної безпеки та дій у надзвичайних ситуаціях.
  Першочергово до дитячих чергових садочків беремо дітей, двоє батьків яких (або одинокі мама чи тато) працюють в критичній інфраструктурі: ЗСУ, правоохоронні органи, ДСНС України, цивільний захист, охорона здоров’я, хімічна промисловість, транспорт, електроенергетика, інформаційний сектор, телекомунікації, фінансовий сектор (за умови надання довідок з місця роботи).
Окрім того, сьогодні під час засідання ТЕБ та НС рекомендували приватним дитячим садкам відновити освітній процес за умови дотримання усіх вимог.
Наголошую, ми відкриваємо садочки, але не рекомендуємо батькам користуватися цими послугами. Якщо ви маєте можливість залишити дитину вдома, задля її безпеки та вашого спокою — залишіть.

Тож ймовірно, що більшості працюючих рівнян й надалі доведеться викручуватися з ситуації самим. Когось «виручать» родичі, а когось — приватні розвивальні центри для дошкільнят. Щоправда, останні є задоволенням не з дешевих. У деякі з них можна віддати дитину на кілька годин, але це коштуватиме щонайменше 200 гривень. Укриття в них теж немає, а під час повітряних тривог просто телефонують батькам або перечікують біля несучих стін.

Олена РАКС.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також