Дитсадок на Коновальця добудують із політичним запобіжником

815 0

Ми у соцмережах:

Дитсадок на Коновальця добудують із політичним запобіжником

Аж надто емоційно ухвалювалося на сесії минулої п’ятниці рішення про резервування у міському бюджеті 25 мільйонів гривень для дитсадка на вулиці Коновальця, який Рівне будує, використовуючи також кошти Державного фонду регіонального розвитку.

Депутати з фракцій «ЄС» та «Рівне Разом» погодилися виділити кошти, але з таким застереженням: кошти з міського бюджету на рахунки обласного УКБ підуть лише після погодження з бюджетною комісією, яку очолює депутат «ЄС» Павло Алексєвич. І лише після того, як на будівництво підуть кошти з ДФРР — а йдеться про 60 мільйонів гривень. При цьому від голови ОДА Віталія Коваля, який також є депутатом міськради, вимагали гарантій, що ці кошти таки надійдуть вчасно.

Таке застереження — це своєрідний політичний запобіжник. Адже міський голова Третяк, який погоджував виділити кошти для дитсадка з міського бюджету, та голова ОДА депутат Коваль, який гарантував співучасть у фінансуванні з ДФРР, — представники двох ворогуючих фракцій, ЄС та «Слуг народу». До речі, влучно цю політичну поправку в рішення прокоментував попередній міський голова, депутат Володимир Хомко: «Це палка, яку можна встромити у колеса».

Віталій Коваль, голова ОДА, депутат міськради, заявив, що так місто може втратити об’єкт:

Ви робите так, що кошти з міської казни виділять лише тоді, коли надійдуть всі 60 млн грн з державного бюджету. Потрібно розуміти, що з будівельниками за їхню роботу треба розраховуватися щомісячно. Міська рада уже так на початку року виділила 7 мільйонів на дитсадок на Коновальця, проте їх неможливо використати.

Олександр Третяк, міський голова:

Кошти в бюджеті закладено, процес пішов. Але ми чекаємо, що усі домовленості виконає Рівненська ОДА. Якщо буде потрібно, то наша бюджетна комісія засідатиме щомісяця, щоб погодити рух коштів.

Віталій Коваль, міський депутат, голова РОДА:

— ДФРР — це механізм допомоги для кожної громади. Цього року Рівне отримало феноменальну підтримку — 60 мільйонів гривень на дитячий садок на вулиці Коновальця. Для того, щоб закінчити об’єкт у цьому році та виконати усі будівельні роботи до настання зими, потрібне спільне фінансування з містом. Зараз будівельники працюють на випередження.

За словами Коваля, компанія-підрядник уже виконала робіт у борг на 20 мільйонів гривень. Додамо, що загальна вартість будівництва складає 148 мільйонів гривень. Дитячий садок на вулиці Коновальця мають добудувати та здати в експлуатацію до кінця року. Там буде 211 дитячих місць. Здача такого великого об’єкта має одразу вирішити проблему із нестачею місць в дитсадках у мікрорайоні «Північний».

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також