Дитсадок у багатоповерхівці: а де гуляти?

2181 0

Ми у соцмережах:

Дитсадок у багатоповерхівці: а де гуляти?

Мінрегіонбуд дозволив відкривати дитячі садки на перших поверхах багатоквартирних будинків. Можна такі зробити й у Рівному, де катастрофічно не вистачає місць для дошкільнят, проте виникають «але».

Галина Кульчинська, заступниця міського голови Рівного:

— Коли мене запитують, чому в нас не вистачає місць у дитсадках, одразу ставлю зустрічне запитання: навіщо тоді у свій час закрили і реорганізували в заклади нового типу 14 дитсадків у місті? Звичайно, «Гармонію» — один з таких закладів — тепер ніхто ліквідовувати не буде. Хоча подивимось правді у вічі: діти в таких закладах навчаються в непристосованих приміщеннях, де мали б розташовуватися саме дитсадки.

За останні роки ми зробили достатньо для того, щоб відкрити додаткові групи для дошкільнят в Рівному. Ініціатива Мінрегіонбуду теж могла б суттєво допомогти у вирішенні нашої проблеми. Якщо в місті є ентузіасти, готові відкривати дитсадки у багатоповерхівках, то ми — тільки за. Можна набрати педагогічний колектив, отримати ліцензію, надавати освітні послуги у новому форматі.

Але є певні вимоги щодо перебування дітей на вулиці. Вони не можуть постійно бути у приміщенні. Проте далеко не при всіх багатоповерхівках Рівного, навіть новобудовах, є пристосовані прибудинкові території. Біля деяких просто облаштовані парковки і навіть немає дитячих майданчиків. Тому перш ніж відкривати садок, треба подумати, де діти будуть гуляти.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також