Дитяча залізниця у Рівному запрацює у червні

775 0

Ми у соцмережах:

Дитяча залізниця у Рівному запрацює у червні

74-й сезон дитячої залізниці у Рівному стартує у суботу, 3 червня.

Про це в коментарі Суспільному розповіла її керівниця Наталія Сєркова.

Саме відкриття, додала вона, робитимуть скромним, зважаючи на воєнний стан та можливу повітряну тривогу та необхідність вмістити усіх в укриття.

- Будемо працювати щосуботи і щонеділі, потяг курсуватиме щогодини, починаючи з 10:00. Останній рейс починається о 16:00. Ми задоволені, що 3 червня, бо торік було важко, ми відкрились 25 червня. Ймовірно, цьогоріч ми будемо працювати й у вересні, зазначила Наталія Сєркова.

Квитки, у порівнянні з торішніми розцінками, здорожчали — дитячий на гривню, дорослий — на дві:

дитячий у 2023-му вартуватиме 15 грн в одну сторону,
дорослий вартуватиме 23 гривні в одну сторону.

- Дивлячись на те, як зросли ціни на все інше, то це не дуже великий підйом, зазначила очільниця залізниці.

Зі станції "Партизанська" потяг курсує до станції "Озерна". Відстань у два з половиною кілометри він долає за десять хвилин. Стільки ж триває і зупинка на станції. За цей час юні залізничники змінюють напрям стріли, перечіплюють локомотив і вирушають назад до станції "Партизанська".

За 73 роки Рівненська дитяча залізниця не працювала три роки: у 2020-му через пандемію та два роки на початку 80-х, коли береги Усті укріпляли бетонними плитами, а залізницю в цей час реконструювали до офіційного відзначення 700-річчя міста.

У 2022 році через повномасштабне вторгнення сезон стартував наприкінці червня, тоді як у попередні роки її відкривали зазвичай 9 травня. 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також