Дитячі майданчики у Рівному: спочатку біля багатоповерхівок

1485 0

Ми у соцмережах:

Дитячі майданчики у Рівному: спочатку біля багатоповерхівок

Депутати міської ради разом із чиновниками ЖКГ нарешті визначилися, у дворах яких багатоквартирних будинків встановлять дитячі майданчики за бюджетні кошти — понад 3 мільйони гривень.

Перед тим, як прийняти рішення, протягом двох місяців спеціально створена комісія обстежувала двори і врешті-решт склала список, до якого увійшло 150 будинків, поблизу яких передбачено встановити 52 дитячих майданчики.

Галина Кульчинська, заступниця міського голови: — Пропозиції щодо встановлення дитячих майданчиків надходили і від депутатів, які представляють свої округи, і від самих рівнян з підписами жителів конкретних будинків, і від ОСББ. В результаті комісія склала 4 списки. У першому перелічено будинки, де депутати пропонують встановити стандартні комплекти дитячого обладнання. Всього — 33 майданчики, вартість одного — орієнтовно 50 тисяч гривень. Загальна сума, передбачена на цей список — 1 млн. 815 тис. грн. У другому списку йдеться про 19 дитячих майданчиків на загальну суму 1 млн. 550 тис. грн., які будуть встановлені у дворах, розрахованих одразу на кілька будинків. Саме тому сюди плануємо закуповувати більші майданчики вартістю понад 80 тисяч гривень за один. У третьому списку — 73 будинки, у дворах яких дитячі майданчики ще можуть експлуатуватися й надалі за умови часткового доукомплектування або заміни окремого обладнання, наприклад, гірки чи пісочниці. На це буде передбачено фінансування після того, як буде визначено остаточний перелік цього обладнання. До четвертого списку увійшло лише три будинки, щодо яких пропозицій не надходило, але депутати вважають за доцільне встановити майданчики й тут.

Назарій Поліщук, депутат міськради: — Дитячі майданчики перебувають у жахливому стані. Деяке обладнання встановлено ще у 80-90-ті роки і є просто раритетом. Ми постаралися охопити всі густонаселені житлові райони Рівного — Боярку, Північний, Ювілейний та інші. Маємо надію, що після ухвали наших пропозицій відсоток зношеності наших майданчиків скоротиться із 40 до 10.

Анатолій Чугуєвець, депутат міськради: — Я знаю, що були десятки звернень від мешканців багатоквартирних будинків, які з незрозумілих для мене причин не були враховані комісією. Наприклад, провулок Дворецький, 53, вулиця Радивилівська, 1, Ботанічна. Не враховано масиви Новий Двір та Басів Кут. Тож до списку варто було б включити й будинки на цих вулицях. Комісія рекомендує профінансувати з міського бюджету насамперед встановлення дитячих майданчиків з другого списку, в якому передбачено один майданчик на кілька багатоповерхівок.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також