Дитячий Новий рік

14943 0

Ми у соцмережах:

Дитячий Новий рік

Поринувши у передсвяткові клопоти, не потрібно забувати про тих, у кого в душі ще живе казка і для кого новорічне свято особливо жадане. Адже лише від зусиль нас, дорослих, залежить чи стане прихід Нового року дивовижним і казковим святом для наших малюків. Сьогодні говоримо лише про них та їхній особистий Новий рік.

Варто знати Як і у випадку з дорослими, про місце святкування вашої малечі варто подумати заздалегідь. Звичайно, добре, якщо про святковий настрій дітей потурбувалися керівники підприємств їхніх батьків, замовивши новорічний ранок «централізовано». Якщо ж ні — вам варто перетелефонувати у нижче зазначені установи і поцікавитись, на який день можна буде привести вашу дитину. Адже багато шкіл, дитячих садків, великих підприємств замовляють новорічні ранки тільки для «своїх» дітей і квитки на такі ранки не продаються. Якщо дитина маленька і потребує супроводу, з’ясуйте, чи потрібно буде платити за присутність на святі дорослого, адже одні заклади грошей з тат і мам не беруть, інші вимагають оплатити вартість квитка і їм. Також обов’язково поцікавтесь, на дітей якого віку розрахована новорічна програма. Не забудьте узгодити питання подарунка, особливо, якщо ваша дитина долучатиметься до великої групи святкуючих дітей. Фірми і організації, замовляючи новорічний ранок для своїх дітей, зазвичай оплачують або купують самостійно і солодкі подарунки. Потурбуйтесь про це і ви, щоб ваша дитина не залишилася без уваги Діда Мороза і її свято не було зіпсоване.

Місця святкування Як розповіла директор Палацу дітей та молоді Ірина Первушевська, з 25 грудня до 10-11 січня у Палаці святкові програми проводитимуться тричі на день. Вранці — для найменших дітей, котрим пропонується переглянути казкову виставу в глядацькому залі, а згодом взяти участь в ігровій розважальній програмі біля ялинки. За словами пані Ірини, цього року Палац має найкращий у місті святковий зал — єдину ялинку, котра обертається, та світло-музичну стелю. У святковій програмі беруть участь театральні й мистецькі колективи та учні профільних шкіл ПДМ. Загальна тривалість програми — близько двох годин, ціна квитка — три гривні, вихідні дні — 31 грудня, перше і сьоме січня. Батьки можуть бути присутні безкоштовно. Для дітей середнього шкільного віку новорічні програми розпочинаються о 14 годині, для старших школярів передбачена дискотека, початок о 18-19 годині. У палаці культури «Хімік» новорічні ранки проводяться лише на замовлення, проте якщо ви зателефонуєте адміністратору — можете домовитись про місця для кількох дітей. На початку тижня вільні місця були на 25, 26 грудня, 2, 3, 4 січня. Вистави розпочинаються о 10.00, 12.00, 14.00 та 16.00 годині. Ціна квитка — 2,50 грн. За словами директора Миколи Панащука, у міському палаці культури «Текстильник» найменші рівняни від двох до десяти років у глядацькому залі зможуть подивитися виставу «Новорічна казкова подорож Катрусі та її друзів», підготовлену маленькими артистами — дитячою студією «Ладоньки». Вистави проходитимуть 27, 28, 30 грудня о 12 годині, 4 січня о 15 годині. Дітей віком від 8 до 10 років розважатимуть святковою програмою біля ялинки. Для учнів п’ятих-сьомих і старших класів передбачені новорічні вечори з дискотеками, котрі проводитимуться для різних вікових груп окремо. 23 грудня та 12 січня о 19 годині відбудеться прем’єра вистави Народного молодіжного театру «Ніч перед Різдвом», а 3, 5, 8 січня о 12.00 і 15.00, 4 січня о 17.00, 7 січня о 15.00 проходитимуть вистави новорічного шоу-мюзиклу «Діснейленд — країна мрій».

Ціна квитків — 3-5 гривень. В обласному драматичному театрі місць залишилось обмаль, проте ще можливо зробити велике чи маленьке замовлення на 30,31 грудня, 1, 3, 11 січня. Святкова програма складається з двох частин: новорічної вистави у залі та ігрової програми біля ялинки. Ціна квитків — 3 гривні. Ляльковий театр потурбувався як про масові замовлення, так і про поодиноких дітей, котрих бажають порадувати батьки — впродовж робочих днів тижня в театрі проходять ранки на замовлення, у суботу та неділю в касах продаються квитки. Цього року новорічну програму готував режисер Хмельницького обласного лялькового театру. Складатиметься вона з розважальної програми біля ялинки та святкової вистави-казки. Святкові програми триватимуть з 24 грудня по 10 січня, початок — о 10-й,13-й і 16-й годинах. Ціна квитка — 3 гривні, батьки свою присутність оплачують.

Дід Мороз за викликом У ці дні і в газетах безкоштовних оголошень, і в службі 063 є достатньо пропозицій щодо виклику Діда Мороза для дітей додому чи до офісу. Можна домовитись про влаштування свята з виїздом з Палацом дітей та молоді. Коштуватиме це в розрахунку три гривні на кожну дитину+вартість дороги+музичне оформлення, якщо воно потрібне. Загалом подібне замовлення коштуватиме близько 100 гривень. Артисти лялькового театру також не відмовляться поїхати привітати малечу навіть за межі міста. Проте їм обов’язково потрібна ялинка — програма розрахована на залучення дітей до танців та хороводів. Оплата — за домовленістю, в межах 200-300 гривень, якщо свято проходитиме в Рівному. «Домова служба» привітає вашу дитину за 30 грн. у передсвяткові та післясвяткові дні, за 40 грн. — першого січня та з 19 до 20 години 31 грудня, чим далі до 24-ї години, тим дорожчий візит Діда Мороза цього дня. Сценарій привітання обговорюється попередньо з огляду на вік дитини та побажання батьків. Агенція «Фея» пропонує 30-хвилинну розважальну програму із проведенням кількох ігор за 60 гривень, фірма «Р.Е.Й.В. Еспрессо» — за 45-65 гривень, в залежності від того, чи забажаєте ви сфотографувати малюка з Дідом Морозом та Снігуркою і хто купуватиме подарунок — ви чи фірма. Приватники пропонують як прості кількахвилинні поздоровлення з врученням подарунка чи без нього за 30-50 гривень, так і організацію цілісної новорічної програми за 100-150 гривень.

Святкова амуніція Дорослі, на жаль, вже давно позбулися звички надто розрізняти своє святкове та повсякденне вбрання. Проте новорічний костюм для дитини — річ необхідна. Його можна або пошити, або придбати, або взяти напрокат. Прокатні послуги пропонує фірма «Марія Сервіс», у котрої в асортименті є близько 200 різноманітних костюмів. Прокатна ціна — від 10 до 35 гривень, в залежності від вартості костюма, котрий «орендується» на половину дня. Пропонують прокат і приватники за газетними оголошеннями, у котрих вибір дещо менший, проте й ціни нижчі — від 13-15 до 10-30 гривень за повний день прокату. За оголошеннями можна і придбати карнавальний костюм — у середньому за 40-150 гривень у залежності від його пишності та кількості речей, з котрих він складається. На першому поверсі Будинку одягу продаються костюми місцевого виробництва. Тут можна придбати вбрання Мушкетера, Снігової Королеви, Попелюшки, Гнома, Мисливця, Гриба, Гусара, Зорро та інших казкових персонажів за 70-300 гривень. Серед аксесуарів — ковпаки з волоссям та шапочками китайського виробництва за 16-17 гривень, корони Сніжинки, Королеви — за 13-17 гривень. На центральному продовольчому ринку доволі непогані карнавальні костюми можна придбати за 45-150 гривень, причому для дівчаток вибір значно ширший, проте костюми для хлопчиків дешевші. В одному з кіосків гуртової частини центрального ринку, в районі Будинку побуту, мені вдалося знайти карнавальні сукні для дівчаток віком до семи років за 20 гривень. Взагалі, чим далі від центральних підходів до ринку розташовані кіоски з новорічним крамом, тим дешевше його можна придбати. Наприклад, новорічні ковпаки з гірляндами у продавців, котрі стоять навколо центрального ринку, коштують сім гривень, у «гуртових» кіосках вони коштують вже на гривню дешевше. Аналогічно, новорічні маски виробництва рівенської іграшкової фабрики можна придбати і за 5, і за 6 гривень. Від китайських, котрі коштують лише гривню, рівенські маски відрізняються значно кращим зовнішнім виглядом та тим, що, за словами продавців, виготовлені вони лише з натуральних матеріалів. Є у продажу різноманітні корони для дівчаток — в середньому по 1-3 гривні, за 10-12 гривень можна придбати новорічний ковпак з двома косами для Снігуроньки, за 15-20 гривень — різноманітні великі ковпаки казкових персонажів. Загалом нині на ринку можна придбати будь-який новорічний аксесуар — аби лишень вистачило терпіння все оглянути й обрати товар з оптимальною для його якості ціною. Тож не пошкодуйте часу та трохи грошей для втілення новорічних мрій і побажань ваших малюків і через деякий час вони так само наполегливо будуть шукати новорічні подарунки для своїх улюблених батьків.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також