Дівчинка з Рівненщини пожалілася, що її ґвалтував засновник церкви

4282 0

Ми у соцмережах:

фото ілюстративне

12-річна дівчинка з Рівненщини розповіла про сексуальне насильство.

Як повідомляє hromadske, наприкінці липня батько 12-річної дівчинки звернувся по юридичну допомогу, бо не знав, як правильно вчинити.

Він розповів, що його дитина постраждала від дій сексуального характеру з боку невідомого йому чоловіка. Це відбувалося тривалий час та, як повідомила йому донька, вона давала на це згоду.

Засновник церкви привозив дівчину до власної новобудови, розповіли в Асоціації жінок-юристок України «ЮрФем».

Адвокатка порадила батькові звернутися до правоохоронців. Ті в той же день встановили причетного — ним виявився 59-річний засновник релігійної організації (церкви).

Чоловікові висунули підозру за ч. 4 ст. 152 КК України — зґвалтування особи, яка не досягла чотирнадцяти років, незалежно від її добровільної згоди — повідомили нам у поліції Рівненщини.

«У справах, які стосуються дітей до 16 років, згода не має значення. Якщо дитина, яка не досягла 16 років, все ж таки нібито погодилася на сексуальні відносини, то кривдник все одно буде нести відповідальність. Адже за національним законодавством вік сексуальної згоди в Україні — 16 років. Тобто це вік, із якого людину вважають спроможною дати свідому добровільну згоду на сексуальні зносини з іншою особою», — зазначає консультантка лінії правової допомоги «ЮрФем: підтримка» Юлія Нікітіна.

Провадження відкрили 21 липня, про підозру чоловікові повідомили 23 липня, а запобіжний захід обрали йому того ж вечора. Суд призначив підозрюваному тримання під вартою на 60 діб без визначення розміру застави, зазначили в організації.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також