Дівчинка загинула в аварії, інша — на межі життя і смерті

3963 0

Ми у соцмережах:

Дівчинка загинула в аварії, інша — на межі життя і смерті

Дві страшних дорожньо-транспортні пригоди сталися на Рівненщині за останні дні. В одній з них вижили всі, крім восьмирічної дитини. В іншій загинула сімейна пара і тяжкі травми отримала їхня внучка.

Перша аварія сталася ще 8 липня в селі Хотинь. О 20:01 надійшов виклик на лінію «103» про те, що на трасі з’їхав у кювет та перекинувся легковий автомобіль «Mitsubishi ASX». На місце одразу прибули дві бригади «швидкої».

Біля автомобіля лежала дитина, як з’ясувалося потім, 2012 року народження — без ознак життя. Медики терміново розпочали реанімаційні заходи, проте врятувати життя дитині не вдалося. Бригада «швидкої» констатувала смерть.

Ще двоє осіб постраждали: її тітка віком 38 років та 11-річна сестричка. У жінки констатували тупу травму живота з ушкодженням внутрішніх органів, забій грудної клітки зліва. Її транспортували до Рівненської міської лікарні. У дівчинки діагностували забій шийного відділу хребта. Її лікують в Рівненській обласній дитячій лікарні.

У поліції розповіли, що керував автомобілем 40-річний рівнянин. На заокругленій ділянці дороги він допустив з’їзд автомобіля за межі проїзної частини із подальшим перекиданням. За результатами огляду на алкотестері водій, який у ДТП не постраждав, був тверезий. У нього також відібрали зразки крові для визначення стану сп’яніння.

За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть, слідчі розпочали досудове розслідування за частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України.

Друга аварія сталася 12 липня о першій ночі на трасі Київ — Чоп у Грушвиці. Поліцейські на місці події встановили, що 21-річний водій «Renault Trafic», рівнянин, на звуженій ділянці дороги виїхав на смугу зустрічного руху, де допустив зіткнення із автомобілем «Daewoo Lanos». Унаслідок загинуло подружжя із міста Нетішин Хмельницької області. Їхню дворічну внучку Єву у тяжкому стані госпіталізували до реанімації.

У дитини діагностовано перелом двох стегон, капсулярний розрив селезінки та печінки. Вона перебуває на апараті штучної вентиляції легень. Прогнозувати зараз щось важко, — зазначив анестезіолог Антон Бойко.

Журналісти з’ясували, що в ДТП загинули 52-річний далекобійник Володимир та його дружина. Вони забрали Єву додому від сватів, рухалися спокійно. Інший дідусь дівчинки Михайло запевняє:

— Він не міг виїхати на зустрічну смугу, спиртного не вживав.

Батьки дівчинки працюють в Харкові і тому її гляділи по черзі дідусі з бабусями. Зараз вони вже приїхали в Рівне.

Речниця поліції області Катерина Загурська:

— За фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило загибель кількох людей, слідчі слідчого управління розпочали досудове розслідування за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу України. 21-річного водія затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України — він перебуває у лікарні під охороною. У рамках кримінального провадження у нього відібрано зразки крові на стан сп’яніння.

Дарина Гузенкова.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також