Дівчинці з Рівненської області потрібно понад 24 тисячі доларів на операцію

7442 0

Ми у соцмережах:

Дівчинці з Рівненської області потрібно понад 24 тисячі доларів на операцію

Шестирічна Аня Грушовець із села Голубного Зарічненського району з’явилася народилася з асиметричними ніжками (одна довша за іншу). Через рік після народження дівчинки її маму попередили, що є загроза повного викривлення тазу після того, як дитина почне ходити.

Тоді дитину не можна було оперувати, вона була надто маленька ростом, а пізніше перешкодою стали часті напади епілепсії, повідомляє газета «Полісся». Медики чекали, щоб стан дівчинки стабілізувався, але дитині ставало гірше. Нині іспанські лікарі, які обстежували дівчинку в липні, діагностували, що права півкуля головного мозку взагалі не розвивається і повільними темпами відмирає. Цей процес безповоротній. Це лікарі пояснили тим, що мозок дитини має чотири осередки ураження, які дають розряди і провокують напади. На жаль, оперувати осередки не можна, бо таке втручання Аня просто не переживе.

В той же час іспанські медики зауважили, що операцію на таз дитині треба робити негайно. Оскільки є загроза набути деформацію хребта і тоді стан головного мозку теж погіршиться. У Львові та Києві лікарі-травматологи можуть зробити таку операцію, проте анестезіологи бояться, що оскільки операція триватиме не менше 10 годин, то дитина може не пережити її.

Попри все у дівчинки є шанси. Зробити їй операцію погодились в турецькій клініці. На операцію треба 24, 6 тис. доларів США, яких багатодітна родина дівчинки немає.

Номер картки Приватбанку для збору коштів:

5168 7573 6991 0924 Грушовець Надія Вікторівна (мама).
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також