Диверсанта затримали у Рівному, бо був «під ковпаком»

2294 0

Ми у соцмережах:

Диверсанта затримали у Рівному, бо був «під ковпаком»

СБУ прозвітувала, що провела спецоперацію із затримання російського агента, який мав завдання — підірвати один з об’єктів рівненського водоканалу. Однак його служба на ворога завершилася на території гаражів, які розташовані неподалік вулиці Відінської, де його і затримали. Диверсантом виявився 43-річний одесит.

Повідомляється, що з початку травня цей чоловік стежив за одним із військових об’єктів ЗСУ на Одещині. Зібрану інформацію за гроші передавав до Росії. Очевидно, тоді й потрапив у поле зору нашої контррозвідки. З того часу агент перебував «під ковпаком» СБУ.

Аж раптом агента відправили на Рівненщину — він мав завдання: підірвати один з об’єктів водоканалу. Йдеться про Горбаківсько-Гориньградський водозабір, який забезпечує питною водою половину Рівного. Як повідомили наші джерела у правоохоронних органах, чоловік заклав вибуховий пристрій, який був підключений до мобільного телефону, у селі Горбаків Гощанського району. Активувати бомбу диверсант планував на відстані — на території гаражів, неподалік вулиці Відінської, з допомогою мобільного телефону. Там його і затримали.

Інна Ілючок, прес-офіцер СБУ Рівненщини:

— Весь цей час за агентом стежили, а затримали безпосередньо після того, як той заклав вибуховий пристрій. Наразі йому планують оголосити підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада) та ст. 113 (диверсія) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу.

Рівненський міський суд уже обрав запобіжний захід агенту ФСБ. 43-річного жителя Одещини посадили під варту на 60 діб, щоправда, з правом внесення застави у розмірі 1 мільйон 51 тисяча гривень.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також