Диверсія, що не вдалася: житель Рівненщини мав підірвати електроопору біля АЕС

25471 0

Ми у соцмережах:

Диверсія, що не вдалася: житель Рівненщини мав підірвати електроопору біля АЕС

Олексія Маслєннікова з Вараша ув'язнили 2018-ого на 7,5 років. Йому інкримінували дві статті: державна зрада та диверсія. Чоловік розповів, що надсилав фото рівненської атомки до ФСБ та збирався підірвати стратегічний об’єкт поруч станції.

 Відео, де чоловік розповів про спробу диверсії та співпрацю з ФСБ, опублікував на своєму YouTube-каналі блогер Володимир Золкін, - пише "Суспільне".

Ось, що каже про це сам Маслєнніков:

- На суді я щиро покаявся та визнав вину. Хотів обдурити ФСБ, але попався на СБУ. Я мешкаю поблизу атомної станції. Мені дали завдання — фото, відео фіксація Рівненської АЕС. Через це мені дали звинувачення у державній зраді. На той момент я думав, що нічого страшного, бо ці фото можна було знайти в мережі інтернет, а зараз розумію, що я був конкретним дебілом.

Високовольтна опора, яку він мав замінувати за вказівкою росіян, знаходиться за пів кілометра від станції.

- 10 травня 2018 року він зустрівся із працівником ФСБ, який дав йому сумку із вибухівкою, щоб замінувати опору високовольтної лінії електропередач. За такі послуги чоловіку заплатили аванс 7 000 гривень. Цього ж дня житель Вараша заклав вибуховий пристрій біля підніжжя спеціальної анкерної опори. Після цього через телефон, який йому дали для детонації, він подзвонив на інший номер телефону. Самого вибуху не сталось, - додає "Суспільне".
 Тепер чоловік каже, що розуміє, яку дурість зробив. І радить іншим не робити такого, бо нічим добрим це не закінчиться.  
 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також