Дивіться, чим прикрашаєте ялинку, - рівненські медики

1120 0

Ми у соцмережах:

Фото ілюстративне

Не всі святкові прикраси однаково безпечні.

Напередодні зимових свят люди прикрашають свої оселі новорічними прикрасами, однак чимало з них можуть бути шкідливими для здоров'я, - попереджають фахівці Рівненського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

 - Пластикові вироби, виконані з неякісної сировини, а також з порушенням технології при створенні, часто призводять до вивільнення отруйних речовин, таких як фенол, свинець та інших токсичних речовин, що можуть спричинити хімічні отруєння та сильні алергічні реакції у дорослих і дітей, - кажуть медики.
 
Найефективнішим способом убезпечити себе та дітей від неякісних іграшок — купувати їх у спеціалізованих магазинах, супермаркетах, де іграшки мають необхідне маркування, а продавець може надати всю необхідну документацію, яка підтверджує безпеку та якість обраної вами продукції.
 
Ось корисні поради від фахівців центру,  як правильно обирати декор до свят:
 
- Звертатайте увагу на запах виробу. Пластмасова прикраса не повинна різко пахнути – такий виріб не варто купувати, якою б спокусливою не була ціна;
 
- Блискітки не повинні осипатися, а фарба —
залишати сліди на руках;
 
- Важливо вивчити склад, походження іграшки. І якщо виробник обмежився словом "пластик", варто відмовитись від її придбання.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також