Дивіться, що купуєте: у Рівному можуть продавати небезпечний рис з Італії

4527 0

Ми у соцмережах:

Дивіться, що купуєте: у Рівному можуть продавати небезпечний рис з Італії

У ньому виявили високий вміст кадмію.

Про зовсім не корисний для здоров'я продукт сьогодні попередило ГУ Держпродспоживслужби у Рівненській області. Покупців просять бути обачними і звертати уваги на етикетки, щоб випадково не купити рис для ризотто, що експортувався з Італії. Виробник: Sapori Nostrani di Giorgio Turco, Italy; трейдер: WB Polska Sp. z o.o., Poland, одержувач в  Україні: ТзОВ «БЮРО ВИН», м. Київ.

Справа у тому, що у цій крупі виявили перевищення допустимого рівня кадмію - важкого металу, який при накопиченні в тілі заміщає кальцій. Це призводить до деградації кісткових і хрящових тканин, причому, супроводжується надзвичайно сильними болями. Крім того, велика концентрація кадмію в організмі може призвести до ураження нервової та сечостатевої системи аж до безпліддя

 - Шановні споживачі! У разі виявлення вказаного харчового продукту, повідомляйте Головне управління Держпродспоживслужби в Рівненській області за тел.: (0362) 63-36-30 або районні та міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Рівненській області, - просять фахівці служби.

 


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також