Для безхатьків та в’язнів — окремі палати

2101 0

Ми у соцмережах:

Для безхатьків та в’язнів — окремі палати

Медики центральної міської лікарні Рівного придумали, як використати свої напівпідвальні приміщення — три складські кімнати переобладнують під спеціальні палати. Надаватимуть там допомогу безхатченкам, одиноким людям похилого віку та в’язням. Змушені це зробити через постійні скарги інших хворих, які скаржаться на неадекватну поведінку таких «спецпацієнтів».

Ігор Дундюк, заступник головного лікаря Рівненської центральної міської лікарні:

— До нас постійно потрапляє на лікування багато асоціальних людей, які не стежать за собою, неадекватно поводяться — можуть, наприклад, ходити в туалет посеред палати. Через це інші хворі постійно на них скаржаться. Було прийнято рішення облаштувати для них спеціальні палати. Загальна вартість робіт — 200 тисяч гривень. Гроші просили у міськради, але довелося робити усе власними силами та за сприяння благодійників.

Наталя Михайлюк, завідувачка прий­мально-діагностичного відділення:

— До цього у нас було облаштовано дві палати. Одну ми використовували як витверезник. Пацієнти у ній на ранок приходили до тями. Друга була для безхатьків. Адже багато з них до нас потрапляють знесиленими через те, що погано харчуються. Якщо у пацієнтів виявляємо ознаки туберкульозу, то відправляли їх до тубдиспансеру. Після лікування усіх, хто того бажає, ми направляли до притулку на вулицю Дубенську. Хоч безпритульних людей дуже важко виписати. Бо їм подобалося безкоштовне харчування, наш догляд і теплі приміщення. Таких пацієнтів у нас дуже багато. Ми їм навіть даємо новий одяг, який нам жертвують люди.

Окрім цієї категорії пацієнтів, є ще багато одиноких пенсіонерів, які не мають де жити або ж рідні яких виїхали за кордон. Ці люди, маючи поважний вік, не можуть самостійно про себе подбати. Під час лікування ми оформляємо їм документи та направляємо у хоспіс в Дубно або в інтернат чи будинок престарілих.

Богдан СЛОНЕЦЬ.


ПОВІДОМЛЯЙТЕ СВОЇ НОВИНИ В РЕДАКЦІЮ "РІВНЕ ВЕЧІРНЄ": Тел./Viber/Telegram: +380673625686

Читайте також